Türkiye'de beton yolların geleceği Samsun'da masaya yatırılacak

TAKİP ET

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği Beton Yollar Semineri 25 Nisan Salı günü Samsun'da gerçekleşecek.

Samsun, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli Büyükşehir Belediye temsilcilerinin ve konusunda uzman konuşmacıların katılacağı seminerde beton yol dönüşümü bütün detaylarıyla ele alınacak.
Dünyada 100 yılı aşkın süredir kullanılan beton yollar, uzun ömürlü oluşu, düşük yapım maliyeti, öz kaynaklarla üretilerek milli olması, alternatif yollara kıyasla daha yüksek trafik yükünü taşıyabilmesi, daha açık renkli olması dolayısıyla yollarda ışıklandırma gereksinimini azaltması gibi avantajları nedeniyle son 10 yıldır Türkiye’de de birçok belediyenin tercihi olmaya devam ediyor. Silindirle sıkıştırılmış beton yol teknolojisi sayesinde birçok belediye asfalt ekipmanlarıyla kolaylıkla imal edilebilen daha güçlü daha dayanıklı ve daha düşük maliyeti olan beton yolları uygulamaya başladı.
Türkiye’de beton yol dönüşümünü başlatan öncü şehirlerden biri olan Samsun alternatifleriyle karşılaştırıldığında %40 daha ucuz olan beton yolları tercih ediyor.
Samsun uygulamalarına teknik destek sağlamak, diğer bölge belediyelerine uygulamayı tanıtmak ve farkındalık yaratmak için 25 Nisan Salı günü Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği(TÇMB) ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa düzenleyeceği “Beton Yollar Semineri”ne, Samsun, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli Büyükşehir Belediye temsilcilerinin yanısıra konusunda uzman konuşmacılar katılarak beton yol dönüşümü bütün detaylarıyla ele alınacak.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği