TUSAF Başkanı Günhan Ulusoy: Göbeklitepe'ye borcumuz var!

TAKİP ET

Buğdayın ana vatanı Göbeklitepe'yi ziyaret eden Türkiye Un Sanayicileri Başkanı Eren Günhan Ulusoy, "İhracatta bizi dünya şampiyonu yapan, buğdayın ana vatanına geldik. Bu aslında TUSAF'ın buğdaya olan borcu, ahde vefası. Biz bugün bu ahde vefayı gerçekleştirmek için buradayız" dedi.

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli tarihi değerlerinden biri olan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’ye ilgi gün be gün artıyor. 12 bin yıllık geçmişi ile tarihin sıfır noktası kabul edilen Göbeklitepe, bu kez ismini ihracatla duyuruyor.
Dünyanın 6 yıldır un ihracat şampiyonu olmasını sağlayan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) ve  Beslenme Eğitimi ve Araştırma Vakfı (BESVAK), buğdayın ana vatanı Göbeklitepe’yi ziyaret etti.
Dün başlayan Göbeklitepe sektör buluşmasının 2. gününe AK Parti MKYK Üyesi Vİldan Polat ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'de katıldı.
Göbeklitepe'de buğdayın Anadolu'daki yerini ve önemini kaydeden Türkiye Un Sanayicileri Başkanı Eren Günhan Ulusoy, açıklamalarda bulundu.

ULUSOY: BUĞDAYA OLAN BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN BURADAYIZ!
Göbeklitepe'nin önemine vurgu yapan Ulusoy, "İhracatta bizi dünya şampiyonu yapan, buğdayın ana vatanına, doğum yerine yani hepimizin özüne ziyarete geldik. Bu aslında TUSAF'ın buğdaya olan borcu, ahde vefası. Biz bugün bu ahde vefayı gerçekleştirmek için buradayız.Öncelikle burada olmamızı sağlayan, hikayeyi belki çoğunuz biliyordur ama eğer bir  köylü bir taş parçasını çöpe atsaydı, bugün bizler medeniyetin tarihini değiştiren bu arkeolojik buluştan haberdar olmayacaktık" ifadelerini kullandı.
Göbeklitepe'de düzenlenen toplantının 2. günü, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy ve Beslenme Eğitimi ve Araştırma Vakfı (BESVAK) Başkanı Selahattin Dönmez'e plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Özlem DİKMEN/AJANS URFA