Ünye kumsallarının doğal sağlık cevheri,manyetik siyah kum

TAKİP ET

Dünya genelinde uygulandığı tedavi yöntemleri ile adını duyuran ve Karadeniz bölgesinde de yeni yeni keşfedilen 'manyetik siyah kum', timüs bezini çalıştırarak stres ve uyku sorunlarından romatizma, sedef gibi pek çok hastalığa çare oluyor.

Manyetik siyah kum yapılan araştırmaların sonucunda insan sağlığı ağır ve yabancı madde bulundurmaması özelliğiyle dikkat çekiyor.Ünye ilçesine 30 kilometrelik sahil yolunda sıkça görülen siyah kum insan vücuduna bir çok konuda iyi geliyor.

Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül yaptığı açıklamada “Büyüklerimi kumun içerisinde ağrılarından kurtulması için her gün denize götürürdüm. Yıllardır Tokat, Niksar ve bu bölgeden de insanların gelerek kum banyoları yaptıkları ve bu vesile ile şifa bulduklarını biliriz. Dolayısı ile çok sayıda insan yaz aylarında gelir ve bu şifadan istifade etmeye gayret gösterirdi. Bu noktada tüm sıkıntısı ve ağrısı sızısı olan dostlarımızın, ülkemiz vatandaşlarının, yurt dışındaki insanların gelip Ünye manyetik siyah kumundan istifade etmelerini arzu eder ve kendilerine de şifalar dilerim" dedi.

Ünye kumsallarının doğal sağlık cevheri