Usta: Herkese görev düşüyor

TAKİP ET

Canik Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri ve engelli aileleriyle biraraya gelen Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Engelli kardeşlerimizi mutlaka hayata katmalıyız. Bu konuda başta aileleri olmak üzere herkese görev düşüyor" dedi.

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri ve engelli aileleriyle toplantı yaptı. Canik Kent Konseyi'nde düzenlenen ve Meclis Başkanı, aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ile Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yakup Özden’in de yer aldığı toplantıda, meclis üyeleriyle sohbet eden Usta, engelli vatandaşların topluma ve hayata katılımına dikkat çekerek, engellilerin evde oturan değil, üreten bireyler olması konusunda herkese görev düştüğünü söyledi.

'ZİHİNDEKİ ENGELLER KALKMALI'

Engelli hakları konusunda ailelerin bilinçlenmesi gerektiğine işaret eden Usta, "Bizler engelli vatandaşlarımızı evlerinde oturan değil, toplumun içinde olan, üretime katkısı bulunan bireyler olarak görmek istiyoruz. Bu nedenle Canik Belediyesi olarak düzenlediğimiz 'Engelimize Değil, Potansiyelimize Bakın' projesi ile evlerinde oturan engelli bireylerin topluma kazandırılmasını ve potansiyellerinin değerlendirilmesini amaçladık. Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın yaşam konforunu artırmak amacıyla şehrimizdeki engelleri kaldırma yolunda çalışmalar yapıyoruz. Ancak asıl önemli olan zihindeki engelleri kaldırmaktır" dedi.

'AKTİF HALE GETİRMELİYİZ'

Samsun'da 110 bin civarında engelli vatandaşın bulunduğuna işaret eden Usta, "Maalesef engelli insanlarımızın hayata katılma oranları istenilen düzeyde değil. Bu insanlarımızı aktif hale getirmek bizlerin görevidir. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde onların neler başarabildiğini çok iyi biliyoruz. Ancak bu konuda asıl görev ailelere düşüyor. Onları teşvik etme, destek olma konusunda aileler mutlaka itici güç olmalıdır. Bunun yanında her engelli vatandaşımız ve aileler, engelli haklarını bilmelidir. Hükümetimiz ve belediyemiz engelli insanlarımız için çok önemli çalışmalar yapıyor. Bunlardan mutlaka faydalanılmalıdır" diye konuştu.

alican usta