Üyelerimizin problemlerinin çözümlenmesi derdindeyiz

TAKİP ET

Büro Memur-Sen Karadeniz Bölge Toplantısı Trabzon'da yapıldı. Samsun Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Karabiber ve Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Çırak, Hacı Şahin ve Kazım Alakuş'un katıldığı toplantı, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan ve Genel Başkan Yardımcıları Engin Kocabey, Mustafa Mengütaycı, Vecdi Yanbaz, Kutbettin Aydın ve Nihat Tunç ile Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illeri Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Engin Kocabey. Toplantıya katılan Şube Başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerin teşekkür ederek, açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra Genel Başkan Üğur ünalan, ve toplantıya katılan şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri konuştular.

Ünalan; Türkiye'nin Musul Konsolosluğu’nun, 11 Haziran’da kenti ele geçiren Irak Şam İslam Devleti örgütünün hedefi olduğunu belirtti. Ünalan, “Türk konsolosluk çalışanlarının rehin alındığı 11 Haziran’dan bugüne çok şey söylendi. Aradan 102 gün geçti. Cenabı Allah'a şükürler olsun ki, dün sabah 49 vatandaşımızın serbest bırakıldığını ve 46’sının Türkiye’ye getirildiğini öğrendik. Bu mutlu haber, Memur-Sen ve Büro Memur-Sen ailesini güzel bir sabaha hazırladı. Türkiye'nin Musul Başkonsolosu ve 48 Türk vatandaşı, 3 ayı aşkın bir süredir Musul’da rehin tutuluyordu. MİT’in haftalardır süren yoğun çalışmaları neticesinde dün 46 vatandaşımız Türkiye’ye getirildi” dedi.



Büro Memur-Sen Çalışıyor

Göreve geldiğimizden bu yana yeni yönetim olarak Kamu görevlilerinin sorun ve çözümleri noktasında Şubelerimiz, Şube Başkanlarımız, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz, İlçe Başkanlarımız, işyeri temsilcilerimiz ve Üyelerimiz ile birlikte sendikamızı yönetiyoruz. Bölge toplantılarının beşincisi gerçekleştirdiğimiz bu gün sizlerin de Sendikamızın gelişmesi ve üyelerimizin siz değerli şube yöneticilerimizin talep ve isteklerini değerlendirmek üzere dinleme geldik. Diyerek tüm katılımcılar teşekkür etti.

Karabiber;  Bizler bu makama gönüllü olarak aday olduk ve seçildik.  Makamların gelip geçici olduğunu biliyoruz. Kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini ilgili mercilere iletip, üyelerimizin problemlerinin çözümlenmesi derdindeyiz. Derdinde olmaya da devam edeceğiz”  dedi.



Büro Memur-Sen’den 62. Hükumete davet

62. Hükumetin tüm kamu görevlilerinin sorun ve sıkıntılarının çözümü konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz, “Kamu görevlilerinin özlük haklarının ve çalışma koşullarının bir an iyileştirilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerinin mali ve sosyal ve özlük haklarını geliştirme, arttırma ve koruma noktasında yetkili sendika olarak 62. Hükumetin taleplerimizi dikkate almasını istiyoruz. 62. Hükumet ve Sayın Başbakan Davutoğlu’ndan kamu görevlilerinin talep ve sıkıntılarını sadece dikkate almasını değil, ivedilikle hayata geçirmesini istiyoruz. dedi.