Vali Kaymak Samsun İnternet Medyası ile buluştu

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak, ilimizde faaliyet gösteren internet gazeteleri ve yerel gazetelerin web sitesi sorumluları ile Sevgi Kafe'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Gazeteniz Olsun. com sahibi Yadigar Karataş'ta katıldı.

Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Sedat Öksüzoğlu, yönetim kurulu ve üyelerinin de katıldığı, kahvaltıda

bir konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak; "Basını izliyorum, takip ediyorum. Zaman zaman hakkımızda farklı yorumlar yapılıyor. Ama ben Osman Kaymak olarak Samsun’u çok seviyorum. Samsunluları çok seviyorum. Samsunlu olmaktan müthiş mutluluk duyuyorum. Samsun’a bir şey yapmanın gayreti ve heyecanı içerisindeyim.  Bizler biriz ve hep beraberiz. Samsun 17 ilçesi, 1 milyon 300 bin nüfusuyla büyük bir şehir. Bütün insanlara aynı anda ulaşmak ve insanlarla beraber olmak çok zor.

O anlamda bizim insanlarla iletişimimizi siz sağlıyorsunuz.  Medya dördüncü kuvvet.  Bir kamu hizmeti yapıyoruz. Vatandaşın haber alma hakkını kullanıyoruz.  Arkadaşlar; Gazetecilik yaparken başkalarının haklarına da dikkat etmek durumundayız. Gazetecilik etik kuralları denen kurallara uymak durumundayız. İnternet gazeteciliğinin resmi platformlarda tanınmaması, reklam ve bir ticari faaliyet olarak görülmemesi bir eksiklik. Ama bana sorarsanız ben hepinizi gazeteci olarak görüyorum. Bir site kurduysanız, sorumluluğunuz varsa sonuçta size ulaşılabiliniyorsa bana göre sorumlusunuz.”dedi.

Kahvaltıya Gazeteniz Olsun. com sahibi Yadigar Karataş'ta katıldı. 

        Vali Kaymak, konuşmasının ardından ilimizde faaliyet gösteren internet gazeteleri ve yerel gazetelerin web sitesi sorumluları bir süre sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.