Vali Kaymak'tan kamu kurumlarına uyarı!

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak, 15.07.2017 Cumartesi günü ilimizde gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz etkinliği hakkında bilgi verdi. Vali Kaymak, "Samsun Cumhuriyet Meydanında Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa düzenleyeceği bir programımız olacak. Lütfen kamu kurumlarımız müstakil program yapmasınlar."

Vali Kaymak yaptığı konuşmasında, “Biliyorsunuz 15 Temmuz’un yıldönümündeyiz. Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir dizi programlar yapılacak. Dün ise Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın başkanlığında 15 Temmuz’u anma programlarıyla ilgili bir toplantı yaptık.

Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterler ve genelge doğrultusunda bir program hazırlıyoruz. Buradan kamu kurumlarımıza duyurmak isteriz. Bu programlar ilk defa yapıldığı için karmaşa istenmiyor. Programlar kesinlikle eğlence programı olmayacaktır. O gece yaşananları tekrar yaşatmak ve unutturmamak için bir planlama yapılıyor. İlk olarak 11 Temmuz günü şehitlik mezarlığı ziyaret edilecek. Öğlen ise Büyük Cami’de şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutulacak. 
        15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece cumhuriyet meydanına kuracağımız geniş ekranlarla bütün halkımız meydana toplanacak. Akşam saat 23.00-24.00 gibi Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden canlı yayın ile tüm halkımıza hitap edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızı Samsun halkının Cumhuriyet Meydanında dinlemesini istiyoruz. Daha sonra saat 02.30’da Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara’ya gelerek TBMM’nin önünde tekrar halkımıza hitap edeceklerdir. Lütfen kamu kurumlarımız müstakil program yapmasınlar. Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa düzenleyeceği  bir programımız olacak. Hep birlikte bu programda buluşmak istiyoruz. 
        Samsun halkı Milli Mücadele'nin başladığı bir şehir. Vatan ve Millet duygusu yüksek olan bir şehir. 15 Temmuz’u yaşatma anlamında da Samsun halkının bizleri yalnız bırakmayacağını ümit ediyorum. O heyecanın tekrar yaşanmasını istiyoruz. 
        Arkadaşlar 15 Temmuz’un anlamı şudur; Biz darbeye karşıyız. Devletimizi seviyoruz. Hainlere bu ülkede yer yok, geçit yok mesajıdır. Bu gecede düzenlenecek etkinlikler bir parti programı değildir. Bu ülke hepimizin ülkesidir. Her görüşteki insanlarımızın ortak buluşma noktasıdır. 
     Ben tekrar tüm Samsun halkını Cumhuriyet Meydanına davet ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.

Osman Kaymak