Vali Şahin'den Eren Doğal Tavuk Çiftliği'ne ziyaret

TAKİP ET

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 19 Mayıs İlçesi Beylik Mahallesinde kurulan Eren doğal gezen tavuk yumurta tavukçuluk çiftliğini 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz ,Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı,19 Mayıs İlçe Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Gül ile birlikte ziyaret ettiler.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı Eren doğal gezen tavuk çiftliği ile ilgili Samsun Valisi İbrahim Şahin'e bilgi verdi.
DOĞAL ORTAMDA GEZEN TAVUK YUMURTASI
19 Mayıs Süt Üreticileri Birliği Başkanı Eren Doğal Gezen tavuk  Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren, ”Çiftliğimizde  gezen  tavuklarımız tamamen doğal ortamda merada gezerek  yumurta yapmakta. Hedefimiz;  gerçek köy yumurtası tadında üretimdir. Yem olarak organik mısır, organik buğday takviyesi yapılıyor.  İlaç ve sentetik madde kullanılmıyor.
Doğal ortamında çevre şartlarına uygun bir ortamda tavuklar yaşamlarına devam ediyor ve bu ortama kesinlikle müdahale edilmiyor. Hedefimiz;  gerçek köy yumurtası tadında üretimdir. Hormon ve sentetik tüm maddelerden arındırılmış tavukların kendi doğallığında üretim yapmasını sağladık. Sağlıklı gelecekler için sağlıklı yumurtayı çevre halkımıza sağlıklı şekilde ulaştırmaya başladık” Şeklinde konuştu.
HARUN YAZICI