Yarını Kodlayan Çocuklar Hackathon da Buluştu

TAKİP ET

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkında 'Yarını Kodlayanlar' etkinliği alan çocuklar Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde Samsun Hackathonunda bir araya geldi.

TEGV'li çocukları dijital bir geleceğe hazırlamak amacıyla yola çıkan Gönüllüler, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği ile bir araya gelerek “Yarını Kodlayanlar” projesini TEGV Samsun EP de hayata geçirdiler. 
Gönüllülerin verdikleri etkinliklerde 7-14 yaş arasındaki çocuklarda kodlama bilinci ve kendin yap (maker)  kültürünün oluşturulması hedeflendi. Bu eğitimler sayesinde çocuklar sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğrendiler. Bu etkinlik ile bunun ilk adımları TEGV Samsun  Eğitim Parkı'nda atılmaya başlandı. Bu adım ile teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten çocuklar için bir başlangıç oldu.Etkinlik sayesinde çocuklar sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğrendiler.
Verilen kodlama etkinliğinde çocuklara “kendin yap” kültürünün de temelini oluşturan 4 temel değerin öğretilmesi hedeflendi: hayal et, tasarla, yap ve paylaş. Yeni fikirlerin her zaman hayal etmekle başladığı gerçeğiyle, çocukların hayal gücünü harekete geçirmek hedeflendi ve onlara hayal ettikleri düşünceleri tasarlama imkânı sunuluyor.
Vodafone Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Yarını Kodlayanlar" projesi çerçevesinde aynı zamanda Habitat Derneği'nin vermiş olduğu Eğitmen Eğitiminde 3 TEGV Gönüllüsü Eğitmen oldu.
TEGV Samsun Eğitim Parkında, etkinliklerini vermeye başlayan gönüllülerimiz 61 TEGV Çocuğuna programı aktarırken, Samsun Salıpazarı Konakören Köyü İlk ve Ortaokul öğrencilerinden 40 çocuğun da Samsun'a gelmesini sağlayarak onlara da kodlama eğitimini ulaştırdılar.
Tüm bu eğitimlerin sonunda, ilgili etkinliklere katılan 100 çocuğumuz ve mentörlerimiz ile 6 Kasım 2016 Pazar Günü Serra Otel'de bir araya gelerek Hackathon aktivitesi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu etkinlikte yerelde ev sahipliği yapan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, tüm çocukların kusursuz bir Hackathon etkinliği gerçekleştirmesini sağladı. 100 çocuk ve 30 gönüllü mentörün yer aldığı aktivite sabah 10.00 da başlayıp 18.00 da sona erdi.
İlk oturum mbot robot kurulumu, eğitimi ve algoritma eğitimi ile başladı ve öğleden sonra oturumunda çocuklar mbot robotları ile grup sunumlarını büyük gruba sunarak günü sonlandırdılar.
Katılım gösteren her çocuk, belge ve madalya ile onurlandırıldı.
 
Hackathon Nedir: Ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip, sınırlı bir zaman içinde kendilerine verilen konu ile ilgili ortaya yeni bir ürün çıkarmaya çalıştıkları etkinliktir.