Yedaş Diyaliz Hastası Şehit Babasının Yanmayan Lambasını 4 ayda değiştirdi

TAKİP ET

Samsun'da şehit İlhan Hamlı'nın ağabeyi Ayhan Hamlı, YEDAŞ'ın diyaliiz hastası bir şehit babasının evinin önündeki yanmayan lambayı 4 ayda değiştirdiğini gündeme getirerek bu duruma tepki gösterdi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Yenidoğan mahallesinde tek katlı bir evde yaşayan ve diyaliz hastası olan şehit babasına ait evin yanında bulunan aydınlatma direğinin lambası 4 ay önce arızalandı. 

LAMBANIN PARASINI ÖDEMEYİ KABUL EDİYORUM DEDİLER
Lambanın onarılması için ise YEDAŞ'a 4 ay önce mahalleli ve muhtar başvuru yaptı. Yapılan tüm başvurulara rağmen YEDAŞ, şehit babasının evinin önündeki yanmayan lambayı değiştirmedi hatta iddiaya göre şehidin ailesi durumu CİMER'e bildirerek, "Yeter ki sokak lambamızı değiştirsinler lambanın bedelini ödemeyi kabul ediyorum" dedi.

Şehit ağabeyi Ayhan Hamlı konuyla ilgili sosyal medya sayfasından şehit babasına ait evin fotoğraflarını da paylaşarak şu açıklamayı yaptı.

"Şehitlerin hangi evlerden ,hangi mahallelerden çıktığı acı bir gerçektir.Bu yüzden şehitlerin baba evleri hep bildik evlerdir...Atılan nutuklarda hep aynı şehitler ve aileleri başımızın tacıdır.Onlar için ne yapsak azdır. Samsun ili İlkadım İlçesi Yenidoğan Mahallesinde burasıda bir şehit astsubayın tek katlı babaevi. Kapısındaki sokak lambası 4 aydan fazla bir zamandır yanmıyordu.80 yaşına merdiven  dayamış hasta şehit anne ve babasının (annenin tek gözü hiç görmüyor,baba ise Diyaliz hastası haftada 3 gün sabah altıda zifiri karanlıkta diyalize gidiyor) yaşadığı bu evin önündeki sokak aydınlatma direğindeki arıza mahalleli ve muhtar tarafından değişik tarihlerde 186 aranarak, YEDAŞ'In Online sistemine şehidin abisi tarafından internet üzerinden 30.12.2018 ,04.01.2019 tarihlerinde 2 kez giriş yapılarak. Şehidin babası tarafından CİMER'e Şikayette bulunarak nihayet deveye hendek atlatarak sokak aydınlatma direğindeki lambanın yenisiyle değişimi 22 OCAK 2019 tarihi itibarı ile YEDAŞ tarafından sağlanmıştır.Bir sokak lambasını değiştirmenin ne kadar zor bir iş olduğunu YEDAŞ hepimize göstermiş oldu.. (Şikayet sadece 23 günlük bir şikayet değil 186 defalarca arandı öncesi var.)Takdir kamuoyunun.

NOT:Şehidin ailesi CİMER'e yaptığı şikayette yeter ki sokak lambamızı değiştirsinler lambanın bedelini ödemeyi kabul ediyorum demiştir."

Kaynak:SamsunKentHaber

Yedaş Diyaliz Hastası Şehit Babasının Yanmayan Lambasını 4 ayda değiştirdi