Yerel Medya ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi Samsun'da

TAKİP ET

Amazon Kadınları ve Yaşam Derneği'nin yürütücüsü olduğu, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Hibe Programı kapsamında "Toplumsal Cinsiyete Duyarlı İletişim" konulu eğitim programı düzenlendi.

Amazon Kadınları ve Yaşam Derneği'nin yürütücüsü olduğu, Avrupa Birliği tarafından desteklenen CEİDİZLER Hibe Programı kapsamında finanse edilen "Yerel Medya ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi" kapsamında ilimizde düzenlenen "Toplumsal Cinsiyete Duyarlı İletişim" konulu eğitim programı düzenlendi. Medya çalışanı ve öğrencilerine yönelik iki günlük bir atölye çalışması gerçekleştirildi.


Amazon Kadın ve Yaşam Derneği, Samsun'da yürüttüğü projeyle medyada, eril, ayrımcı ve ötekileştirilen dil kullanımına karşılık duyarlılık oluşturmayı hedefliyor.
Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği tarafından başlatılan ve Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirilen projeyle yerel medyada, toplumsal cinsiyet eşitliğinin gösterge temelli izlenmesi amaçlanıyor.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Medya ve İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Linsans öğrencisi Nilay Topal, iki günlük atölye çalışmasında medya kuruluşu temsilcileri ve 19 Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. 


Topal, burada kadına yönelik şiddet haberlerinin nasıl işlenmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Yerel Medya ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi Samsunda