Yeşilköy Çarşamba'da şekilleniyor

TAKİP ET

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 'Yeşilırmak kıyısında çalışmaları devam eden Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı Türkiye'nin marka projelerinden biri oluyor.' dedi.

Çarşamba Belediyesi tarafından İlçe şehir merkezinin 6 km güneyinde Yeşilırmak kıyısında 500 dönüm alanda çalışmaları devam eden Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı şekilleniyor. Başkan Dündar, üç yıldır devam ettirdikleri çalışmaların sona yaklaştığını açıkladı. 

DÜNDAR, ÇARŞAMBA GÜNEYE DOĞRU BÜYÜYOR”

10 yıl önce şehir merkezinde Yeşilırmak kıyı düzenlemesi ve Adapark projesi ile başladıkları çalışmaları Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı ile devam ettirdiklerini kaydeden Başkan Dündar, “Çarşamba güneye doğru büyüyor. İçersinde Tarihi Çarşamba Meydanı ve sokağı, Mersin Balığı Tesisleri, yeni yolları, yeşil alanları, sosyal tesisleri, spor alanları, çiftliği, hobi bahçeleri, at binicilik tesisleri, camii, restoranı, göleti ve su sporları alanları bulunan Avrupa standartlarında büyük bir projeyi tamamlıyoruz” dedi. 

“ÇARŞAMBA MEYDANI – BİNİCİLİK TESİSLERİ – NEHİR GEZİ PARKURU”

Yeşilköy projesinde öne çıkan Çarşamba Meydanı, Binicilik Tesisleri ve Nehir Gezi Parkuru çalışmalarına da değinen Başkan Dündar, “Çarşamba’ya özgü sepet örme, süpürge dikme, Çarşamba ayakkabısı yapımı, demir ve bakır işçiliği gibi el sanatlarının, yöresel ürün ve değerlerin sergilendiği bir tarihi Çarşamba sokağı ve medyanı, Çarşamba evi ve yöresel mimariye uygun bir cami inşa ediliyoruz. Türkiye’nin standartları en iyi tesislerinden biri olan Rahvan At Yarışları Parkuru Binicilik Tesislerini de bu bölgeye inşa ettik. Şehir merkezi – Yeşilköy arası Nehir Gezi Parkuru hazırlıklarımızı da proje kapsamında devam ettiriyoruz.” şeklinde bilgi verdi. 

“YOL BAĞLANTISI TAMAMLANIYOR”

Bölgeye ulaşımı sağlayacak olan yol çalışmalarına değinen Başkan Dündar, “Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı ile bu bölgede bulunan mahallelere ve Orta Öğretim Kampusu’nun kurulacağı alana ulaşımı sağlayacak olan 6 Km’lik yolun yapına başladık. Yeşilırmak boyunca devam eden yol güneye doğu büyüyen ilçemizin önüne açacak” dedi.