Zabıtalar ses verdi: Kötü karakter değil zabıtayız

TAKİP ET

9-16 Kasım tarihlerinde tüm Türkiye'de eş zamanlı başlayan farkındalık eylemi Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN), Samsun Şubesi Zabıta Teşkilatlarına olan ön yargıları bertaraf etmek, yaşanan olumsuzluklara ve mevzuat uygulamasından kaynaklanan boşluklara dikkat çekmek amacıyla 'Kötü karakter değil zabıtayız. Bir dünya zabıta gönüllüsü' sloganıyla farkındalık çalışması başlattı.

9-16 Kasım tarihlerinde tüm Türkiye’de eş zamanlı başlayan farkındalık eylemi Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN), Samsun Şubesi Zabıta Teşkilatlarına olan ön yargıları bertaraf etmek, yaşanan olumsuzluklara ve mevzuat uygulamasından kaynaklanan boşluklara dikkat çekmek amacıyla “Kötü karakter değil zabıtayız. Bir dünya zabıta gönüllüsü” sloganıyla farkındalık çalışması başlattı. 


Bu çalışmaya Samsun’da ilk olarak Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu tarafından destek verilmek amacıyla Samsun Bem-Bir-Sen Şube Başkan Vekili Savaş Gayretli ile birlikte Kavak Belediyesi zabıta Müdürlüğü ziyaret edilerek sorunların el birliği ile hep birlikte aşılacağını söyledi.  
9-16 Kasım tarihlerinde tüm Türkiye’de eş zamanlı başlayan farkındalık eylemi ile ilgili açıklama yapan Samsun Bem-Bir-Sen Şube Başkan Vekili Savaş Gayretli, 1 hafta boyunca 1 saatliğine “Kötü Karakter Değil Zabıtayız-Bir Dünya Zabıta Gönüllüsü” adı altında zabıtalara herkesi destek vermeye davet etti.

Son günlerde zabıtalara yönelik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü dile getiren Gayretli, “Zabıtaların kent ve beldelerin düzenini ve halkın sağlığını korumaya ilişkin belediye yönetimi tarafından verilen kararları yürütmeye çalışan, düzeni ve halkının sağlığını koruma yönünde emek veren bir teşkilattır. Hatırlanacağı üzere en son İstanbul Balat’ta ve Trabzon Akçaabat’ta bir seyyar satıcıyla yaşanan arbedenin kamuoyunda farklı algıyla bir yerlere çekilmeye çalışılması, 190 yıllık Zabıta Teşkilatımızı gerçekten de isyan noktasına getirmiş, günden güne artan olaylar endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Bu eylemle zabıtanın hizmet verdiği halk nazarında sürekli terör estiren, çarşı esnafını ve seyyar satıcıları korkutan, gecekondu yıkımlarında vatandaşlarla kavga eden, siyasi bir örgütün kamu görevlisi olarak değil, bilakis sokakların, seyyar satıcıların, kısaca tüm esnafın huzuru olarak yeni bir sayfa açmayı planlıyoruz.

“Zabıtalarımız can güvenliğinden endişe duymamalı”
Zabıta teşkilatımız kanunlar ölçüsünde kişisel bir husumet olmadan 24 saat esasına göre görevini yaparken, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket etmeye çalışmaktadır” tüm bu hassasiyetlerimiz onurlu bir mesleği icra etmeye çalışırlarken maruz kaldıkları saldırılarda yaralanan, sakat kalan, hatta şehit edilen zabıta çalışanlarımızı can güvenliklerine ilişkin derin bir kaygıya sürüklemektedir. Bugün çok sayıda zabıta çalışanımız görevini yaparken veya görevi nedeniyle vatandaşların fiziksel, sözel şiddet ve tehdit içeren saldırılarına maruz kalmaktadır. Ülkemizin zorlu bir dönemden geçtiği şu günlerde birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunmaktadır. Bu manada Zabıta teşkilatının görev yetkileri çerçevesinde can güvenliğinin sağlanmasına yönelik yetkililerin gereken tedbirleri acilen alması gerekmektedir."