İshak Taşçı'dan sert açıklama

TAKİP ET

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, sözleşmeleri yenilenmeyen işçiler ve meclis toplantısında yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulundu. Taşçı, geçtiğimiz günlerde yapılan meclis oturumunda CHP'li Meclis üyesi Mustafa Tüfek'e gündem dışı söz verilmemesi konusu ile ilgili konuştu. Atakum Belediye Başkanı Taşçı, CHP'li Tüfek'in meclis toplantısı sona erdikten sonra gündem dışı söz talebinde bulunduğuna dikkat çekti.


Meclis toplantısında 12 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığını ve meclis başkanı olarak kendisinin de görüşme tamamlandıktan sonra bir sonraki oturum tarihini belirleyerek salondan ayrıldığını kaydeden Taşçı, "Ben meclis salonundan ayrılmak üzere ayağa kalktığımda CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfek, gündem dışı konuşmak istediğini söyledi. Meclis başkanı olarak bende toplantının sona erdiğini belirterek kendisine söz hakkı vermedim. Bu doğaldır. Bir meclis üyesine gündem dışı söz hakkı verip vermemek meclis başkanının inisiyatifindedir. Dolayısıyla biten toplantının ardından gündem dışı söz hakkı talep edilmesi de doğru değildir. Bizi CHP'li üyeye söz hakkı vermedik diye eleştirenler var. Bu eleştirileri yapanlar geçmiş döneme bir baksınlar. Metin Burma'nın AK Parti'li bir meclis üyesine nasıl söz vermediğini görürler" dedi.
225 İŞÇİNİN SÖZLEŞMESİ YIL SONUNA KADAR UZATILDI
Sözleşmeleri yenilenmeyen ve bu nedenle işten çıkartılan taşeron işçilerle ilgili de konuşan İshak Taşçı, kendi dönemlerinden önce Atakum İmar İnşaat Şirketinin batırıldığına dikkat çekti. Şirketin  milyon TL borçla batırıldığını kaydeden Taşçı, "Belediye bizden önce bu nedenle kendi ihalesine giremeyerek 250 işçiyi taşeron firma üzerinden almıştır. Bu işçilerin sözleşmelerini de ayrıca biz yapmadık. Bizden önceki dönemde bu işçiler için 9 aylık bir sözleşme yapılmış. Belediye kendi ihalesine giremeyerek, işçileri taşeron firmaya geçirmiştir. Burada öncelikle bunun sorgulanması lazım. Şuanda Atakum Belediyesi işçileri taşeron firmadan aldığı için belediyenin her ay 40 bin TL nakit zararı var. Dokuz aylık süresi dolan işçilerden ise sadece 25 tanesinin sözleşmesi yenilenmedi. Geriye kalan 225 işçinin sözleşmesi ise yıl sonuna kadar uzatıldı. Bazı kişiler belediyeden 61 kişinin çıkartıldığını söylüyor. Bu tamamıyla yalan. Çünkü taşeron firmada sözleşmesi yenilenmeyen işçi sayısı 25'tir. Yıl sonuna kadar sözleşmeleri yenilenen ve bizim dönemimizde işe alınan işçilerinde yine çalışma performanslarını takip edeceğiz. Eğer bu arkadaşlarımız içerisinde de performansı düşük olanlar varsa sözleşmeleri yenilenmeyecek" diye konuştu.
CHP'Yİ KINIYORUM
Sözleşmeleri yenilenmeyen 25 işçi ile ilgili kendilerine yöneltilen eleştiriler arasında 'partizanlık yapıldığı' yönünde iddialarında bulunduğunu hatırlatan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu suçlamaya da tepki gösterdi.
Belediyede hiç bir çalışanın siyasi kimliği ile ilgilenmediklerini vurgulayan Taşçı, şunları dile getirdi.
"Ekmeği için çalışan insanların siyasi fikriyatı bizi kesinlikle ilgilendirmiyor. Yeter ki çalışsın. Burada olayı siyasi zemine çekmeye çalışıyorlar. Böyle bir şey yok. Siyasi görüşü ne olursa olsun başımızın tacıdır. Sözleşmesi yenilenmeyen arkadaşları incelediklerinde içlerinde AK Partililerde var. Biz birileri gibi partizanlık yapmıyoruz. Biz birileri gibi belediye binasının önüne CHP araçlarıyla eylem için adam taşımıyoruz. Biz birilerinin geçmişte yaptığı şark kurnazlığı yapmıyoruz. Olayları farklı yönlere çekmeye çalışan zihniyetler Atakum ve Samsun halkına ihanet ediyor. CHP İl Başkanlığını, CHP araçlarıyla belediye binası önüne belediye ile alakası olmayan kişileri taşımasını kınıyorum. Çıkartılanlar arasında AK Partililerde var. Neden AK Partinin yada MHP'nin otobüsleriyle insanlar belediye binası önüne gelmedi."
kaynak: Samsunkenthaber

Atakum