Atakum Belediyesi Hijyen Timi iş başında

TAKİP ET

Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2020 yılında koronavirüsle mücadelede Atakum için önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bir önceki yıldan 3 bin ton daha fazla çöp toplanan kentte, her ay 8 binin üzerinde konteynere başta olmak üzere park, okul, ibadethane ve kamu kurumu gibi noktalarda dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü “Tertemiz Atakum İçin” sloganıyla 2020 yılı boyunca kent genelinde titizlikle yürütülen önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Ekipler, Türkiye’de Mart ayında görülen ilk koronavirüs vakasının ardından alarm durumuna geçerek Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin talimatıyla uygulamaya başladığı acil eylem planının önemli bir aktörü oldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Hijyen Timi” kent temizliğinin yanı sıra halk sağlığı için dört bir yanda mücadele ederek vaka sayılarının en yoğun olduğu dönemlerde de çalışmalarını aksatmadan sürdürdü. 

Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2020 yılında:
* 65 bin ton 811 kilogram çöp topladı
* 2019 yılından 3 bin ton daha fazla çöp taşındı
* 9 bin 850 kamyon atığı bertaraf etti
* 5 bin 500 defa cadde ve sokakları virüslerden arındırdı
* 81 bin 150 defa konteyner temizlik çalışması gerçekleştirdi
* 810 iş yerinde, 62 kamu kurumunda, 307 ibadethanede, 95 okulda, 520 kamu kurumu aracında dezenfeksiyon çalışması yaptı
* 17 pazar yerinde düzenli dezenfeksiyon yaptı.

Atakum Belediyesi Hijyen Timi iş başında