Atakum'da İhtiyaç Sahipleri, Sanatseverler ve Gençler için Üç Önemli Proje Başlıyor

TAKİP ET

Atakum Belediyesi'nin; ihtiyaç sahipleri, gençler ve sanatseverlerin yaşamına dokunacak üç projesi, haziran ayı Meclis toplantısında görüşüldü.

Projelerin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan finansman talepleri Meclis tarafından görüşülmek üzere ilgili komisyona sevk edildi. Projeler tamamlandığında Atakumlular; kültür merkezi, gıda bankası, 220 kişilik aşevinin yanı sıra Gençlik ve Bilim Merkezi’ne kavuşacak.

Atakum Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Toplantısı, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, koronavirüs salgını sonrası yeni normalleşme dönemi önlemleri kapsamında Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde sosyal mesafe kuralları uygulanarak gerçekleştirildi. Meclis’in öncelikli gündemi, Atakumluların önemli ihtiyaçlarına yanıt verecek olan üç projenin hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyulan finansman destekleri oldu.

Kültür Merkezi
Atakum Belediyesi, kentin farklı bölgelerinde atıl halde bekleyen yapıları yaşama döndürmek amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda yapımına sekiz yıl önce başlanan Atakum Kültür Merkezi tamamlanarak ilçenin kültür ve sanat yaşamı canlandırılacak. 

Gıda Bankası ve Aşevi
Yedi yıl önce inşa edilen Emek Park’ın altındaki yapı; Gıda Bankası, 220 kişilik aşevi ve mesleki eğitim merkezine dönüştürülecek.

Banda Aceh Parkı’nın yanında 3 yıl önce otopark olarak inşa edilmeye başlanan yapı ise Atakum Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezine dönüştürülerek ilçedeki gençler için kapsamlı bir tesis olacak.

KÜLTÜR MERKEZİ SEKİZ YILDIR BEKLİYORDU
Yapımına 2012 yılında başlanan Atakum Kültür Merkezi’nin tamamlanması için Meclis gündemine getirilen maddede Mimarsinan Mahallesi’nde konferans salonu olması planlanan yapının bodrum katının sular altında kaldığı, acil şekilde bakım-onarım ve tamamlanmaya ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Belediyenin kısıtlı kaynakları ile belirli bir seviyeye getirilen yapının milli servet açısından kayba sebep olmadan Atakum halkının hizmetine sunulması gerektiği kaydedildi. Yapının tamamlanması için ihtiyaç duyulan 8 milyon 400 bin TL’lik finansman, Atakum Belediye Meclisi’nce oybirliği ile görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Belediye, 8 yıldır atıl halde bekleyen tesisi tamamlandığında Atakumlular; tiyatro, konser ve her türlü sanat etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek bir mekana kavuşacak. Sergi salonları, fuaye alanları, bale, folklor ve müzik salonlarının yanı sıra sanatçı kulisleri ile simültane tercüme odaları içerecek olan tesis, Atakum’un kültür ve sanat yaşamını canlandıracak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN GIDA BANKASI VE AŞEVİ OLACAK
Atakum Gıda Bankası ve Aşevi’nin kurulacağı alan ilişkin bakım-onarım ihtiyacı da Atakum Belediyesi Meclisi’nin gündemindeydi. Mimarsinan Mahallesi Alparslan Bulvarı üzerindeki Emek Park’ın zemin kısmının altında yaklaşık 7 yıl önce yapımına başlanan sosyal ve kültürel tesislerin tadilattan geçirilerek Atakumluların hizmetine sunulması için ihtiyaç duyulan 3 milyon 200 bin TL’lik finansman görüşülmek üzere oybirliği ile  Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Atakum Belediyesi, bu alanda hayırseverlerin bağışlarını düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağı Gıda Bankası’nın yanı sıra muhtaç durumdaki ilçe sakinlerinin düzenli şekilde yemek yiyebileceği 220 kişilik aşevini hizmete sunacak. Aynı alanda oluşturulacak mesleki eğitim kursları ile kadın işgücü ve istihdamının geliştirilmesi sağlanacak.

GENÇLİK VE BİLİM MERKEZİ’NE DÖNÜŞECEK 
Meclis gündeminde görüşülen bir diğer konu başlığı ise belediyenin Cumhuriyet Mahallesi 38. Sokak üzerinde üç yıl önce yapımına başladığı kapalı otopark alanı oldu. Binada yapılan teknik incelemede katlar arasında geçiş amacıyla inşa edilen rampaların eğimi ile etraflarında bulunan kolonların araçların manevra yapabilmesine olanak tanımadığı bilgisi aktarıldı. Etrafında çok sayıda açık otopark bulunması sebebiyle yapının Atakum Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi’ne dönüştürülmesi planlandığı belirtildi.

Yenileme çalışması için ihtiyaç duyulan 4 milyon 800 bin TL’lik finansman, Meclis tarafından görüşülmek üzere oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Proje kapsamında binada; Atakumlu gençlerin mesleki eğitim alabileceği atölyeler, etüt salonları, 100 kişilik toplantı salonu, kitap kafe ve kütüphane oluşturulması planlanıyor.

Gençlik ve Bilim Merkezi tamamlandığında Atakumlu gençler, eğitimleri ve kişisel gelişimleri için kullanabilecekleri kapsamlı bir tesise kavuşmuş olacak. Atakum Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu, Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen gündemlerin karara bağlanması için 11 Haziran Perşembe günü, saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

İLHAN KILIÇ’IN İSMİ TESİSTE YAŞAYACAK
Meclis gündemine Plan ve Proje ile İnsan Kaynakları ve Eğitim müdürlüklerinin sunduğu diğer maddeler de görüşülmek üzere oybirliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi. Meclis üyelerince verilen önergeler de karara bağlandı. 4 Haziran’da geçirdiği iş kazasında yaşamını yitiren İlhan Kılıç’ın ismi, Meclis üyelerinin tümünün desteği ile Atakum Belediyesi Kilit Taş ve Parke Taş Üretim Tesisi’ne verildi.

22 Mayıs’ta İstiklal Mahallesi 893. Sokak’ta beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitiren 7 yaşındaki Aysel Naz Gündüzoğlu’nun ismi de yaşadığı sokaktaki parka verildi. Parkın içerisinde çocuklar için bir trafik parkı oluşturulması oybirliği ile kararlaştırıldı.