Avrupa Şampiyonası'na Canik damgası

TAKİP ET

Daha önce Güney Afrika'da Dünya Şampiyonluğu bulunan Samsun Canik Belediyespor'un özel yetenekli sporcusu Ali Topaloğlu, bu kez Portekiz'de Avrupa Şampiyonu olarak yeni bir gurur yaşattı.

Portekiz'in Porto şehrinde düzenlenen Down sendromlular Avrupa Atletizm Şampiyonası'na Samsun Canik Belediyespor'un özel yetenekli sporcusu Ali Topaloğlu damga vurdu. 2015 yılında Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda gülle atma ve 100 metre koşuda dünya şampiyonu, disk atmada dünya ikincisi ve 200 metre koşuda dünya dördüncüsü olan Topaloğlu, bu kez 100 metre koşuda Avrupa Şampiyonu, disk atma dalında ise Avrupa 2.'si oldu.

BAŞKAN GENÇ TEBRİK ETTİ

Avrupa Şampiyonu olan Ali Topaloğlu'nu tebrik eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, elde edilen şampiyonluğun kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Sporcularımızın elde ettiği uluslararası başarılar spora yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Ben bizlere yeni bir gurur yaşatan ve ay-yıldızlı bayrağımızı Portekiz'de dalgalandıran Ali Topaloğlu kardeşimizi ve antrenörü Musa Davulcu’yu elde ettikleri başarıdan dolayı kutluyorum. Sporu ve sporcuyu her zaman desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

13 BRANŞTA 2 BİN 500 SPORCU

Samsun Canik Belediyespor’un 13 branşta 2 bin 500 sporcuyla büyük bir marka olduğunu da ifade eden Başkan Genç, “Kulübümüz bünyesinde şehrimizi Süper Ligde temsil eden kadın basketbol takımımızın yanında bir çok ulusal ve uluslararası başarılara imza atan sporcularımız da var. Spora yaptığımız yatırımların meyvesini alıyor olmamız bizleri mutlu ediyor. İnanıyorum ki sporcularımız daha büyük başarılara imza atarak hem şehrimizin ve ülkemizin adını uluslararası alanda daha çok duyuracak hem de göğsümüzü kabartmaya devam edeceklerdir” diye konuştu.

KISA ZAMANDA ÖNEMLİ BAŞARILAR

2013 yılında spora başlayan engelli sporcu Ali Topaloğlu, 2014 yılında Bölge Şampiyonalarında Gülle Atma ve 100 metrede Karadeniz ve Marmara Bölge Şampiyonu oldu. 2014 yılında Türkiye Özel Sporcular Atletizm Şampiyonası’nda Gülle Atma ve 100 metre koşuda Türkiye ikincisi olan Topaloğlu, 2015 yılında ise aynı şampiyonada bu kez Gülle Atma ve 200 metrede rekor kırarak Türkiye Şampiyonu oldu. Engelli Cüce Klasmanında Dünya Çocuk Oyunlarına katılan Ali Topaloğlu, Gülle ve Cirit Atmada Dünya 3.’lüğünü elde etti.

Son olarak 2015 yılında Güney Afrika'da gülle atma ve 100 metre koşuda dünya şampiyonu olmuştu.