Bafra Tarımını ayağa kaldıracak devasa atılım

TAKİP ET

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Tarımını ayağa kaldıracak devasa bir atılım yaptı. Bafra Belediye Başkanı Şahin Samsun'da yapılması planlanan Tarım Tekno Parkının Bafra'da yapılmasına talip oldu. Başkan Şahin Bafra'nın Türkiye'nin önemli bir tarım merkezi olduğunu rakamlarla açıkladı. Bafra'nın potansiyelleri ve başarılı çiftçileri ile Tarım Tekno parkını hak ettiğini ifade etti.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Bafra, Kızılırmak nehrinin vücuda getirdiği geniş deltanın alüvyonları üzerine kurulu bulunan Samsunumuzun ve ülkemizin önemli bir tarım merkezidir.

Bafra Bereketli toprakları, alın terini toprakla buluşturan insanlarıyla ülkemizin tarımına ve ekonomisine hizmet etmektedir. Bafra’mız: 175.000 hektarlık bir yüz ölçüme sahiptir. İlçemizde: 67.768 hektar Tarım Arazisi 55.623 Hektar Orman ve Fundalık 9.200 hektar Çayır ve Mera 4.390 hektar göller ve 8.700 hektar Kültüre elverişli olmayan arazi bulunmaktadır. İlçemizde: Kızılırmak Nehri üzerinde kurulu bulunan Altınkaya Barajı ve Hidro elektrik santrali, Derbent Sulama barajı ve Hidro elektrik santrali olmak üzere iki barajımız tarım arazilerimize yönelik sulama kanallarımız bulunmaktadır.” dedi.

BAFRA TARIM MERKEZİ VE ÇİFTÇİLERİMİZ ÇALIŞKANDIR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bafra’nın tarımsal üretimleri ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi: “Bafra’mızda, 225.000 Ton Kışlık Sebze 300.000 Ton Yazlık sebze 500.000 Ton Tarla Bitkileri Olmak üzere Bir milyon tondan fazla tarımsal üretim Üretimi yapılmaktadır. İlçemizde; 50.000’nin üzerinde büyükbaş hayvan, 25.000’den fazla küçükbaş hayvan, 150.000’ne yakın kanatlı hayvan, 13.000 arı kovanı varlığı bulunmaktadır. Başta et ve süt olmak üzere 50.000 tondan fazla ise hayvansal üretim yapılmaktadır. Yumurta, tereyağı ve başta meşhur Bafra manda yoğurdu olmak üzere yoğurt üretimlerimiz bulunmaktadır. Bafra Tarıma dayalı sanayi alanında da her geçen gelişmektedir. İlçemizde bu anlamda 40’dan fazla tesis ve fabrika vardır. Bereketli topraklarımızın çiftçileri başarılıdır. Bu başarıyı daha da artırmak istiyoruz.” dedi.

TARIM TEKNO PARKI İLE ÜRETİM VE KAZANÇ ARTACAK

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamasında, “Tarımsal Teknoparklar tarladan rafa ürün yolculuğunun her aşamasının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir. Tarımsal teknoparkın içerisinde idari merkez, ekim alanları, hizmet destek birimleri, ar-ge laboratuvarları, ürün işleme birimleri, ambalajlama, depolama ve lojistik destek birimleri bulunuyor. Bu hizmeti ilçemize kazandırdığımızda ürünlerimizi daha kaliteli yetiştireceğiz ve alıcıya ulaşıncaya kadar her türlü bilimsel çalışma ve destek sağlanmış olacak. Yapılacak olan ar-ge çalışmaları ile ovamızda yetişen ürünler çok daha talep gören ürünlere dönüşecek. Ürünlerin bekletilmesi söz konusu olduğunda ise depolama yapılabilecek. Ürünlerimizin daha kaliteli bir sunumu için ambalajlama yapılacak. Dolayısıyla Tarımsal Teknoparkın birimlerinin devreye girmesiyle birlikte ürünlerimiz markalaşacak. Bafra tarımı ileri seviyede bir aşama kaydedecektir. Bu nedenle Tarım Teknoparkı’nın Bafra ve bölgesine büyük katkı sağlayacağı inancındayız. Dolayısıyla Bafra’ya kurulmasını çok istiyoruz. Bölgemizde Tarım Teknoparkı kurulacaksa bu Bafra’ya yakışır. Çünkü Karadeniz’in en büyük ovası Bafra ovasıdır. Tarım ve sebzecilik alanında ürün çeşitliliği bakımından da Bafra ovası daha ileri bir seviyededir. Böyle bir sistemin Bafra’da kurulmuş olması Bafra üreticisine büyük bir heyecan vermekle birlikte çiftçilerimize büyük bir umut olacaktır. Böyle bir hizmetle Bafra tarımının çok büyük bir ivme kazanacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

BAFRA TARIM TEKNO PARKI İÇİN KARARLIYIZ

Samsun’da düzenlenen TÜYAP Tarım Fuar’ında ki konuşmasında Tarım Teknoparkı’nın Bafra’ya kurulmasını talep ettiğini belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafra’nın da onur konuğu olduğu TÜYAP Tarım Fuarı’nda yaptığım konuşmada Teknopark’ın Bafra’ya kurulması konusunda taleplerde bulunmuştuk. Hemen akabinde bölge Milletvekillerimizle görüşmeler gerçekleştirdik. Belediyemizde bu konularda ilgili görevli arkadaşlarımıza da gerekli talimatları verdik onlarda bu konuda çalışmalarını yürütüyorlar. Bafra’mıza bu hizmeti kazandırma adına elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Var gücümüzle çaba sarf edeceğiz. Bu hizmetin Bafra’ya gelmesi sadece Bafra için değil Samsun içinde ülkemiz içinde çok önemli olacaktır. Bafra geçmişte çok önemli kayıplara uğradı. Özelleştirme kapsamında Tekel ve Kereste fabrikasını kaybetti. Havaalanı ve sigara fabrikası elinden kaçtı. Bunların telafisi gerekir. Bu nedenle Tarım Tekno parkı’nın Bafra’da kurulması için kararlıyız.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin