Başkan Demirtaş: Zorlukları aşmada omuz omuza olmalıyız

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Toplumda hep birlikteyiz. Zorlukları aşmada omuz omuza olmalıyız. Bu ülkede yaşayan insanların huzurlu ve mutlu kılmak için seferber olmuş görev yapan tüm çalışanlarımızla bu çabayı ortaya koyuyoruz” dedi.
Şehrimizde yaşayan dezavantajlı vatandaşlarımızla sevgimizi, kardeşliğimizi, muhabbetimizi paylaşma noktasın her platformda bir araya gelmeyi önemsediklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ve üyeleri ile eşi Lütfiye Demirtaş’la birlikte bir araya geldi. Köksal Ersayın Lisesi öğrencilerinin de katılım sağladığı programda başkan öğrenciler bir süre sohbet etti.


“Hayatımızın her alanında sizlere ihtiyacımız var”
Engelli kardeşlerimiz ve dezavantajlı gruplarda olan vatandaşlarımızın her alanda aktif rol almasını destekliyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,”Türkiye nüfusunun yüzde 17’si engelli bireylerimizden oluşuyor. Bu rakam hiç küçümsenecek bir  rakam değil. Çünkü hayatımızın her alanında sizlere ihtiyacımız var.  Unutmayalım ki hepimiz bugün birer engelli adayıyız. Biz dezavantajlı vatandaşlarımızın için de mücadele veriyoruz. Kentleri tasarlarken şöyle bir özellik vardır; Sağlam olanlar, engelliler için tasarlanan yerlerde hayatlarını kolayca idame ettirebilirler ama engellilerin sadece sağlamlar için tasarlanan yerlerde yaşamalarını sürdürmeleri imkansızdır. Yoldan en iyi geçenler, ardından gelenlere engel bırakmayanlardır. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için biz bu güne kadar ciddi çalışmalar yaptık. Yaptığımız yaya kaldırımlarının yanı sıra belediyemize ait tüm hizmet binalarında; kültür, sanat, spor ve eğitim merkezleri ile kütüphanelerimizi dezavantajlı bireylerimizin kolaylıkla hizmet alabilmesi için tasarladık. Ayrıca verdiğimiz kültür, sanat ve spor kurslarımızdan da yine bu gruptaki vatandaşlarımızın yararlanmasını sağladık. Hizmetlerimizi engelliler için ulaşılabilir kılmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Demirtaş: Zorlukları aşmada omuz omuza olmalıyız