Başkan Genç Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği'nde

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "16 Nisan yeniden dirilişin ilk adımı olarak tarihe geçti. Sırada yapmamız gereken eğitimde, kültürde, ekonomide, yani toplumun her alanında bu dirilişi eylemlerimizle başlatmaktır" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, önceki adı Diriliş Başkanları olan Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği'nin misafiri oldu. Dernek Başkanı Ali Öztürk ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı ziyarette dernek yöneticileri ile sohbet eden Başkan Genç, 16 Nisan'da sandıktan Evet çıkmasının önemine işaret ederek, 16 Nisan'ın yeniden dirilişin ilk adımı olduğunu söyledi. Genç, "Sırada yapmamız gereken eğitimde, kültürde, ekonomide, yani toplumun her alanında bu dirilişi eylemlerimizle başlatmaktır" dedi.

'ÜLKEMİZİN YÜKÜNE OMUZ VERİYORUZ'
Daha güçlü Türkiye için hükümetin ve kurumların yanında toplumun da üretime katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, "Bir ülkenin kalkınmasının reçetesi üretimden geçer. Üretim, bir toplumu kalkındıran ve her anlamda öne çıkartan bir değerdir. Biz belediye olarak şehrimize ve ülkemize yük olmuyoruz, aksine yük alıyoruz, omuz atıyoruz. Sadece kurumlar değil, o şehirde ve o ülkede yaşayan herkes yük olmak yerine, omuz vermelidir. Yeni Türkiye'de sistem değişikliği için bir 1,5 yıl önce Yeni Türkiye Yolunda konferanslarını başlatarak, ülkemizin sistem değişikliğine destek verdik. Bu ülkemize omuz vermeye güzel bir örnektir" diye konuştu.

'SOSYOLOJİK PLANLAMA DA YAPMALIYIZ'
Şehirlerin, insanların geleceğini şekillendiren en önemli mekanlar olduğuna işaret eden Başkan Genç, "İnsanların geleceğine ufuk çizecek olan şehirlerdir. Eğer doğru bir dönüşümü sağlayamazsak sadece şehirleri değil, geleceğimizi de kaybederiz. Bunu sağlamamız için insanı merkeze koyan bir şehir planlarına ihtiyacımız var. Mekansal planlamanın yanısıra sosyolojik planlamayı da yapmak zorundayız. Sosyolojik planlamayı yapamayan şehirlerin medeniyet iddiası olamaz. Tarihi kodlarımıza mutlaka dönmeliyiz, ancak bunu yaparken, geçmiş medeniyetimizi bugüne güncellemeliyiz" şeklinde konuştu.

'KENTSEL DEĞİL, ŞEHİRSEL DÖNÜŞÜM'
Canik Belediyesi olarak kentsel dönüşüm değil, şehirsel bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Genç, "Daha önce imparatorlukların yarıştığı dünyada şimdi şehirler yarışıyor. Başarı için çalışmak çok önemlidir, ancak en önemlisi 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Bu çağda mutlaka üreten olmalıyız. Aktör olmak için mutlaka tüketen değil, üreten ülke olmalıyız. 3. bin yılın başında ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Hükümetler devletin yapısını işletir, ahengini sağlar, ancak şehirleri ileriye götürecek olan yerel yönetimlerdir. Biz de 21. yüzyıla uygun, dünyayla rekabet edebilen, yaşanabilir bir şehir hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.  

'GENÇ'TE ERDOĞAN ENERJİSİ VAR'
Ziyaretinden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür eden  Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Ali Öztürk de, şunları söyledi: "Sayın Başkanımız her zaman bizimle ve derneğimizle yakından ilgileniyor. Ne zaman kendisine ulaşmak istesek ulaşabiliyoruz. Osman Başkanımızda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın enerjisi var. Hiç durmadan şehri ve ülkesi için çalışıyor."
Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Ali Öztürk Başkan Genç'e çiçek verirken, Başkan Genç de Öztürk'e Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda konferanslarının yer aldığı "Milli Mücadele Şehrinden Yeni Türkiye'ye Giden Yol" kitabını hediye etti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç