Başkan Genç, Memur-Sen'li gençlerle buluştu

TAKİP ET

Samsun Genç Memur-Sen üyeleriyle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gençlerle tecrübelerini paylaştı. Projelerin değerlerle örtüşmesi gerektiğine vurgu yapan Genç, yeni bin yılda inovasyonun önemine de dikkat çekti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Genç Memur-Sen tarafından "İlim, irfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik" sloganıyla düzenlenen "Liderlik Akademi Projesi" kapsamında gençlerin konuğu oldu. Memur-Sen Şube binasında düzenlenen ve sendika İl Temsilcisi Nejdet Güneysu ile Genç Memur-Sen Başkanı Ali Saral Sarıalioğlu'nun da yer aldığı buluşmada tecrübelerini paylaşan Başkan Genç, projelerin mutlaka değerlerle örtüşmesi gerektiğini söyledi. Genç, yeni bin yılda inovasyonun da önemine işaret ederken, projelerini insan, çevre ve kalkınma üzerine kurduklarını belirtti.

İNOVASYON ÇOK ÖNEMLİ

Yeni dünyada en büyük gücün bilgi olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Bugün 3. bin yılın başında ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Kurumlar ve bireyler olarak fikir düzeyimizi mutlaka 4. Seviyeye çıkarmak zorundayız. Dünyayla rekabet edebilmemiz için farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek olan inovasyon çok önemli. Çünkü sürdürülebilir gelişim inovasyondan geçmektedir. Bu nedenle Belediye başkanlığı yapan kişilerin bilgiyi, finansı, insanı, zamanı ve iletişimi iyi yönetmesi gerekir. Dolayısıyla şehirleri kalkındıracak olan ise yerel yönetimlerdir" diye konuştu.

İNSAN-ÇEVRE-KALKINMA

Şehirlerin yarış içerisinde olduğunu da hatırlatan Başkan Genç, "Dolayısıyla, 'Yaşanabilir Şehirler arasında yer almak için vizyonunuz, stratejiniz, hedefiniz yoksa bir şey başarmanız mümkün değildir. Şehir, bulunduğu yerin insanlarının ürettikleri ile değer kazanır. İnsan şehirde öncelikle kendisini sonra da şehri inşa etmelidir. Dünyayla birlikte büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye'mizin hedeflerine uygun olarak biz de Canik Belediyesi olarak şehrimizi dönüştürmek için çalışıyoruz. Dönüşüm yolculuğunda 'insan', 'çevre' ve 'kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklanıyoruz" şeklinde konuştu.

YERLİ VE MİLLİ HAFIZA

Sosyal ve kültürel yatırımlara öncelik verdiklerini dile getiren Başkan Genç, "Ne kadar fiziki dönüşüm gerçekleştirirseniz gerçekleştirin, bunu sosyal ve kültürel dönüşümle desteklemiyorsanız bir anlam ifade etmez. Bu anlayışla Karadeniz'de ilk ve alanında dünyanın sayılı müzelerinden bir tanesi olan oyuncak müzesini şehrimize kazandırdık. Bu müzemizin yanında 15 Temmuz Destan Müzemizi de şehrimize kazandırıyoruz. Çocuklarımızın milli ve yerli bir hafızayla yetişmeleri bakımından bu iki müzemizi çok önemsiyoruz. Yine Yavuzselim Mahallemizde Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezimizi tamamladık. İnşallah burayı bir Gençlik Merkezi'ne dönüştüreceğiz" dedi.

GENÇLERE SAMSUNSPOR KİTABI VERDİ

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu ve Genç Memur-Sen Başkanı Ali Saral Sarıalioğlu da, projelerine katkılarından dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç, etkinliğin sonunda Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu'ya seramikten Osmanlı kaftanı hediye ederken, Genç Memur-Sen üyelerine Canik Belediyesi ve Gazeteci Resul Akçay tarafından hazırlanıp basılan Samsunspor kitabı hediye etti.

osman genç