Başkan Genç, vatandaşları canlı hayvan pazarına davet etti

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından Dereler Mahallesi'nde kurulan Karadeniz'in en modern Canlı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı öncesi hizmet vermeye devam ediyor.

Canik Belediyesi tarafından hayvancılığın gelişmesi ve il ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Dereler Mahallesi'nde kurulan Canlı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı'na kısa süre kala hizmet vermeye devam ediyor. Bayram öncesinde pazarı ziyaret ederek hayvan satıcılarına hayırlı satışlar dileyen ve üreticileri dinleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşları kurbanlıklarını Karadeniz'in en modern canlı hayvan pazarından almaya davet etti. 

MODERN SATIŞ YERİ

Canlı Hayvan Pazarı'nın hayvancılıkla uğraşan insanların ve kırsal kesime ekonomik katkı sağlayacağına işaret eden Başkan Genç, "Burada son derece modern ve hijyenik bir canlı hayvan pazarı kurduk. Bu çağa uygun, modern bir hayvan satış yeri kazandırdık. Kaçak ve hijyen olmayan koşullarda satış ve kesimlerin de önüne geçilecektir. Veterinerinden kafeteryasına, kantarından tuvalet, duş ve mescidine kadar her türlü imkanın bulunduğu bu pazar vatandaşlarımızın hizmetinde. Kurban Bayramına artık sayılı günler kaldı. Vatandaşlarımızı kurbanlıklarını hijyenik ortamdan temin etmeleri için buraya davet ediyorum" dedi. 

KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

Vatandaşların Kurban Bayramını da kutlayan Başkan Genç, "Kurban Bayramının ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür. Annelerimizin, babalarımızın, büyüklerimizin unutulmamasını rica ediyorum. Bayram sevincimizi onlarla paylaşarak sevinçte de, kederde de onlarla bir olduğumuzu gösterelim. Tüm halkımızın sevdikleriyle beraber, sağlıklı, mutlu, ağız tadıyla bir bayram geçirmesini  diliyorum" diye konuştu.

'15 TEMMUZ'DA YENİ BİR ZAFER'

Bundan 95 yıl önce kazanılan 30 Ağustos Zaferi'yle ilgili mesaj da veren Başkan Genç, "Türk Milleti 30 Ağustos'ta olduğu gibi 15 Temmuz'da da alnının akıyla vatan mücadelesinden zafer ile çıktı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bir benzerini 15 Temmuz'da yaşadık. Terör ya da başka hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak. Türk Milleti bu oyunlar ve saldırılar karşısında hep dik durmuştur. Aziz halkımız, milli egemenliğe ve demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya bir kez daha yüksek sesle haykırmıştır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.