Başkan Hasan Togar: Her şey daha güzel bir Tekkeköy için

TAKİP ET

Tekkeköy Belediyesi, Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi olarak kabul edilen Arkeoloji Vadisi'nde çevre düzenleme çalışmaları başlattı. Çalışma kapsamında yürüyüş yolları ve oturma grupları yapılıyor.

Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi olarak kabul edilen Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'nde ilçe belediyesi tarafından kapsamlı olarak çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar kapsamında mağaraların daha kolay ziyaret edilebilmesi için yürüyüş yolları ile bölgeye gelenlerin rahat konaklayabilmeleri için oturma grupları yapılıyor.  

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Dünya kültür mirasının önemli değerlerinden biri olan, yerli yabancı binlerce kişi tarafından aktif bir şekilde ziyaretçi akınına uğrayan, tarihi ziyaretlerin yanında yaz aylarında insanların piknik yapıp günün stresini atacakları mesire alanlarınıda bünyesinde bulunduran Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadimiz misafirlerini ağırlayacağı günlere hazırlanıyor. Ahşap yürüyüş yolları, seyir terasları, kamelyaları, spor alanları, bankları, oyun alanları, barbeküleri, çeşmeleri, peyzajı, çevre düzenlemesi ile mobilyaları gibi farklı alanlardaki çalışmalarımız ile Arkeoloji Vadimizi özellikle şehrimizin ev sahipliğinde yapılacak olan TEKNOFEST ve yaz mevsimine hazırlıyoruz. Her şey daha güzel bir Tekkeköy için "dedi.  

Çalışmalar kapsamında mağaraların daha kolay ziyaret edilebilmesi için yürüyüş yolları ile bölgeye gelenlerin rahat konaklayabilmeleri için oturma grupları yapılıyor. 

Hasan Togar