Başkan Hasan Togar Tekkeköy'ün son 6 ayını değerlendirdi

TAKİP ET

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 5 aylık kısa bir sürede tarihi bir başarıya imza atarak ilçeye yeni bir hizmet binasını kazandıklarını belirten Başkan Hasan Togar, "Bunlar bir sevda ile yapılan işlerdir. Bizim Tekkeköy'e sevdamız, aşkımız var. İnşallah bu sevgi ile yolumuza dur durak demeden devam edeceğiz. Son 15 yılda Tekkeköy'ün kaybettiklerini bu ilçeye kazandıracağız" dedi.

Toplantıya çok yoğun bir şekilde ulusal, yerel ve internet haber sitelerinin yetkilileri katılırken Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Belediye Başkan Yardımcılarıda açıklamada hazır bulundu.

İşte Hasan Togar'ın bugün yeni hizmet binasında yapmış olduğu basın açıklaması, "



"30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden Sonra Tekkeköy Belediyesi’nde altı ayda yapılan hizmetlerin ve yeni  Belediye Hizmet Binası’nın tanıtımını yapmaya çalışacağımız Basın Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.

       Öncelikle, dün haliyle biraz buruk kutladığımız Cumhuriyetimizin 91. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bu vesile ile tekrar kutlamak istiyorum. Cumhuriyeti kurarak, geliştirerek ve sonuçta bizlere emanet ederek; bugün, bu ortamlarda bulunmamızı sağlayan; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kendilerine şükranlarımı  sunuyorum.

        Yine bu vesileyle; ülke olarak gündemimizin birinci sırasında yer alan ve hepimizi derin bir üzüntüye boğan; Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde yaşanan maden faciası ile ilgili derin üzüntülerimi de tekrar kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

      Allah, bize bu acıları tekrar yaşatmasın diyor, milletimizin; dirliği, birliği ve beraberliği adına bu özel günlerin vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.



       Tekkeköy İlçemiz, 50 bini aşan nüfus ve bu nüfusun yaşadığı 62 mahalleden oluşan; tarihiyle, kültürüyle, tarımıyla; hem turizm altyapısı hem de bir sanayi ilçesi olması hasebiyle Samsunun önde gelen merkez ilçeleri arasında yer almaktadır.

       Hatırlayacağınız üzere; 30 Mart yerel seçimlerindeki sloganımız ‘Değişim ve Dönüşüm’ olmuştur. Tekkeköyümüz, iktidar partisi ile aynı partiden yerel yöneticiler tarafından yönetilmediğinden, iktidarın nimetlerinden bir türlü faydalanamamıştır. Biz seçim vaatlerimizde ‘Tekkeköy Belediyesi’ni iktidar ile buluşturup Tekkeköy ilçemize geçmiş dönemlerde alamadığı hizmetleri alarak halkımızın hizmetine sunacağız’ diye söz verdik.. Nitekim vatandaşlarımızın teveccühü ile 30 Mart yerel seçimlerinde ezici bir üstünlükle bu zorlu ve meşakkatli görevi ve sorumluluğu devraldık.

         Tekkeköylü hemşehrilerimiz bu görev ve sorumluluğu bize layık görmüştür. Biz de sahip olduğumuz sorumluluk bilinci ile bize verilen bu görevi en iyi şekilde geçtiğimiz 6 ay boyunca yapmaya çalıştık. Görev süremizin sonuna kadar da en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.

Belediyeyi devraldığımızda, ekonomik tabloyu önümüze koyduğumuzda şunu gördük: Belediyenin geliri var, belediyenin imkanları yeterli. Ancak ortada büyük bir borç var. İşin acısı; bu borcun karşılığında yapılan gözle görülür hiç bir hizmetin olmadığını müşahade ettik.  Örneğin bir mezbahane binası yapılmış. 1 milyon TL’ye ihale edilmiş. Açılışı için 250 bin TL harcanmış. Fakat 1 TL ödeme yapılmamış. Ve bu şekilde yapılan yanlış uygulamalarla belediyemizin borcu 33,652 milyon TL ye dayandırılmış. Bunun sıkıntısını da burada yaşayan Tekkeköylü vatandaşlarımız çekmiş.

      Biz, ‘Borç Edebiyatı’ yapmak için açıklamıyoruz bu rakamları. Göreve talip olurken, Tekkeköy Belediyesi’nin yanlış yönetildiğini ve belediye imkanlarının ehil ellerde olmadığını ifade ederken, böyle bir tablo ile karşılaşabileceğimizi de biliyorduk. Ancak madem Tekkeköy’ü Tekkeköylülerle elbirliğiyle daha iyiye taşıyacağız, mevcut tabloyu da ortaya koymak gerekiyor.



       Yine.. Belediyeyi devraldığımızda gördük ki; Tekkeköy Belediyesi’nin iki ayrı  binada hizmet vermesinden dolayı insanlarımız mağdur edilmiştir. Hiçbir şekilde kurumsal olmayan, kişilere bağımlı, birimler arasında iletişim eksikliği olan, günü kurtarmaya yönelik projeler üreten,  adamı olanın işi görülen bir yönetim anlayışının hakim olduğunu gözlemledik. Bu durum, kabul edilebilir bir durum değildi.

         Biz de bu çok başlı yönetim anlayışını ortadan kaldırmak için bütün birimleri bir araya toplayıp, Tekkeköy Merkezde şu anda toplantı düzenlediğimiz bu güzel hizmet binasını 5 ay gibi kısa bir sürede halkımızın hizmetine sunduk. Elbette, kurumsallık adına yapmamız gerekenler bununla sınırlı değil. Önümüzdeki süreçte, belediye hizmetlerinin kalitesinin artırılması adına ortaya koyacağımız yeniliklerle, Tekkeköy Belediyesi’ni ve ilçemizi daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız.

   Tekkeköy’de birike birike gelen ve her dönem halının altına süpürülen imar problemleri ile ilgili tabiri caizse, ‘Yeter Artık!’ dedik. Tekkeköyümüzün tamamını ilgilendiren köklü bir revizyona giderek, sorunların üstünün örtülerek değil, kökten çözümlenerek başarılı olunabileceğine inandık.

       Sonuçta; ciddi bir imar revizyonu gerçekleştiriyoruz ve kısa zamanda bunun olumlu sonuçlarını gördüğümüzü de müşahade ediyoruz. Bu kapsamda, 19 Mayıs Mahallesi’nin imar problemleri ile ilgili ruhsat sorunlarını çözümlediğimizi belirtmek istiyorum.

       Elbette, bu çalışmamız sadece 19 Mayıs Mahallemizi ilgilendiren bir sorun değil, Tekkeköy’ün tamamını ilgilendiren bir sorun ve söz konusu imar çalışmalarımız, sorun kalmayana dek devam edecektir. Tekkeköy’ü yeniden imar etme olarak da adlandırılabilecek bu meşakkatli çalışmayı; azimle ve kararlılıkla devam ettireceğiz.



        Tekkeköy gibi gelişmesini hızlı şekilde sürdüren ilçelerde istihdam ciddi bir sorundur. İstihdam; belediyelerin asli vazifesi olmadığı halde, sorumluluk almaktan kaçınabileceği bir konu da değildir. Herkese bu çatı altında iş verme olanağımız elbette yok. Ancak bir planlama yapma, bir koordinasyon oluşturma, bir eşleştirme hizmeti yapma gibi, belediye olarak da altından kalkabileceğimiz bir organizasyonun temelini göreve gelir gelmez atmak durumunda idik.

       Bu amaçla, belki de Türkiye’de ilk defa belediyemiz bünyesinde bir istihdam merkezi oluşturduk. İŞKUR’la koordineli bir şekilde; 6 ayda 1.358 vatandaşımızı kaabiliyetleri doğrultusunda çeşitli işyerlerine gönderdik, aracı olduk. Bunlardan 508 kardeşimiz şu anda aktif olarak çalışmaktadır. Ve çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Çalışmak isteyen, para kazanmak isteyen, ailesini geçindirmek isteyen her vatandaşımıza kapımız açıktır. Nitelikleri doğrultusunda bu vatandaşlarımızı işe yönlendirmek ve bu anlamda sıkıntılarını çözmek bizim görevimizdir, diye düşünüyoruz.

       Başta da belirttiğimiz gibi; 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra, 31 mahalleden oluşan Tekkeköyümüz, köylerin de mahalle olması ve ilçeye bağlanmasıyla 62 mahalleli büyük bir ilçe olmuştur. Bu mahallelerin hiç birinde alt yapı çalışması da bulunmamaktaydı.

      Seçildikten sonra, hemen Büyükşehir Belediyemiz ile el ele vererek 6 ay içerisinde geçmiş 5 yılda yapılmayan; yol, asfalt ve alt yapı çalışmalarını yapmaya giriştik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.



    Yine bu çerçevede, ilçemizin en eski mahallelerinden  olan 23 Nisan ve Hürriyet Mahallesi’nde yaptığımız çalışmalarla; var olan sorunları  6 ay içerisinde çözerek istinat duvarı,yol ve kaldırımlarını yaptık. Böylece 23 Nisan ve Hürriyet Mahallesi’nin çehresini de değiştirmiş olduk.

      Yine seçim döneminde de sıkça dile getirdiğimiz ve çözeceğimizi vaadettiğimiz Çay Mahallemizin doğal gaz problemleri ile ilgili olarak; gerekli kurumlarla ilgili görüşmeleri yaparak ‘çözülemez!’ denilen doğalgaz problemini de çözmüş olduk. Çay Mahallemiz için bir diğer vaadimiz olan imar problemi ile ilgili olarak; mahalledeki 4 kat problemini ise yeni yapılan imar uygulaması ile yine çözmüş bulunmaktayız.

     Belediyemize yeni bağlanan mahallelerimizdeki yol problemleri ile ilgili olarak da;  yine Büyükşehir Belediyemizle el ele vererek, bu yolların sıcak asfalt,beton yol, statik kaplamasını yaparak, yeni mahallelerimizin ulaşım sorununu çözmüş bulunmaktayız.

Sevgili Arkadaşlar,

       Az önce de değindiğimiz; önceki dönemde sadece 4 duvarı yapılan ve şaşalı bir şekilde açılışı yapılan fakat hizmete sokulamayan Mezbahane Binası’nın tefrişatını ve çevre düzenlemelerini de yaparak hizmete açtığımızı belirtelim.

      Samsun’da kamu eliyle yapılan en modern mezbahane olarak çalışmaya başlayan Tekkeköy Mezbahanesi; hijyenik şartları ve modern yapısıyla Tekkeköy ve Samsun halkımızın hizmetine açılmıştır. Modern bir Mezbahane aracı ile hizmet verecek olan Tekkeköy Mezbahanemizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.



     Sosyal belediyecilik anlamında vermiş olduğumuz sözleri de hiçbir zaman unutmadık. Durumu iyi olmayan 3000 ailemize gıda yardımı, 1040 öğrencimize kırtasiye yardımı, 94 öğrencimize kıyafet yardımı, 65 çocuğumuza sünnet hizmeti, 3 vatandaşımıza engelli aracı, evinde oturulamayacak durumda olan dört ailemize konteyner ev, bir tane prefabrik ev ve yaklaşık 300 ailemizin evinin yapılmasında belediye olarak katkıda bulunmuş durumdayız.

      Okullarımızın eğitim kalitesini arttırmak için okullarımıza gerekli yardımlar yapılmıştır, yapılmaya da devam etmektedir.

      Büyüklü Mahallemizde yapılan ve ‘Geçmişten Geleneğe Kırkpınar İlçemizde’ sloganıyla geçekleştirmiş olduğumuz Yağlı Güreş Şenliği’mize Türkiye’nin en iyi başpehlivanları katılarak bu güne kadar görülmemiş kalabalık ve coşkuyla bu organizasyonumuz da başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Yine sosyal sorumluluklarımız gereği;

İlçemizin sağlık problemlerinden biri olan Diş Hastanesi’ni ilçemize kazandırarak sağlık alanında büyük bir başarıya imza attık. Ayrıca aynı binada bulunan Kültür Merkezimizde 23 kurs açarak ilçe halkımızın hizmetine sunulmuştur.

    Zabıta birimimizi güçlendirerek 15 tane genç zabıta arkadaşımızla beraber halkımıza daha kaliteli bir hizmet vermeye başladık.

       Olumsuz fiziki şartlarının düzeltilmesi amacıyla yapılan girişimler neticesinde, 240 öğrencisi olan Büyüklü Lisesi’ne yeni bir hizmet binası kazandırma çabalarımız olumlu sonuçlar verdi. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın okulun yeniden yapılması için öncelikle arsa sorununun çözülmesinden sonra inşaata başlanabileceğinin müjdesini vermesinin ardından yaptığımız girişimlerle, yer sorunu için maddi kaynak desteğini Samsunlu İşadamı Sayın Cemal Yeşilyurt’tan sağladık. Bu kapsamda; 4000 metre karelik alan içerisine yaklaşık yirmi derslikli, üç katlı, altı yüz öğrencili Büyüklü Lisesi yakında yapılacak ve tek katlı, fiziki şartları uygun olmayan ve öğrencilerin talebini karşılamayacak bir durumda olan mevcut binanın yetersizliği sorun olmaktan çıkacak.



    Yine, Büyüklü İlköğretim Okulu’nun yanına 120 metrekarelik yemekhane yaparak burada öğrenim gören çocuklarımızın sıcak yemek problemlerini de çözmüş bulunmaktayız.

     Öğrencilerimize hizmetimiz bunlarla sınırlı değil. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmak amacı ile 253 öğrencimize hafta sonu kurslarıyla takviye etmiş bulunmaktayız. Bu faaliyetin ilçemize olumlu etkilerini hep birlikte gözlemleyeceğiz.

      Yeni hizmet binamızın giriş katına, vatandaşlarımızın sorunlarını daha hızlı şekilde çözebilmeleri için bir Çözüm Merkezi kurmuş bulunmaktayız. Bu Çözüm Merkezi, belediyemizi daha kurumsal bir yapıya kavuşturarak vatandaşlarımızdan gelen talepleri en hızlı şekilde ilgili birimlere ulaştırarak sorunları en hızlı biçimde çözecektir.  Çözüm Merkezimiz, merkeze gelen vatandaşlarımızın yanı sıra 444 51 55 No’lu kurumsal hattımızı arayan vatandaşlarımıza da hizmet verecek şekilde planlanmıştır.

     Yine; seçim dönemi dile getirdiğimiz; şu an Pazar Yeri olarak kullanılan bölgede uygulayacağımız; Nostalji Park projesini de geçen hafta içi İl Başkanımız Fuat Köktaş Bey’le birlikte Devlet Demiryolları yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda, söz konusu bölgeyi 49 yıllığına kiralayarak en yakın zamanda hayata geçirmiş olacağız.

Bunun yanı sıra, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde ve özellikle Samsunlu hemşehrimiz, Müstaşar Yardımcımız Kamuran Özden Bey’in özel ilgi ve alakaları ile Tekkeköyümüze bir Gençlik Merkezi kazandırma gayretlerimiz sonuç aşamasına geldi. Merkezin yapılacağı yerle ilgili fizibilite çalışmalarımız devam ediyor ve yer tahsisinin sağlanmasının ardından 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde Tekkeköy Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandırmış olacağız. Bu basın toplantısı vesilesiyle bu müjdeyi Tekkeköylü hemşehrilerime vermekten ayrı bir heyecan ve mutluluk duyuyorum.

Sonuç olarak belirtmek isterim ki; 30 Mart’ta devraldığımız 33,652 milyon TL’lik borcun 8,5 milyon TL’lik kısmını ödeyip,  aynı zamanda 5,5 milyon TL’lik yatırım yapmış bulunmaktayız.

Tekkeköy Belediyesi, 30 Mart’tan günümüze kadar geçen 6 aylık dönem içerisinde çok büyük bir değişim ve gelişim yaşadı.

İlk 6 aylık performansımızla, Tekkeköy’ü yeniden imar ettiğimiz ve tıpkı ‘Yeni Türkiye’ için çalışan üst kadrolar gibi, ‘Yeni Tekkeköy’ için çalıştığımız görülecektir.

Bizler biliyoruz ki; belediyecilik ekip işidir. Tek başınıza ne kadar zorlasanız da başarı elde etme şansınız mümkün değildir. Bu bilinçle; yaşadığımız gelişime ve değişime katkıda bulunan tüm ekip arkadaşlarıma ve herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Buraya kadar gelerek, bu önemli açıklamalarımızı dinleme nezaketi gösteren siz değerli basın mensubu kardeşlerime de ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinize en kalbi; sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Gazetenizolsun.com Haber Merkezi