Başkan Togar ile Tekkeköy Belediyesi halkın belediyesi oldu

TAKİP ET

Göreve geldiği günden itibaren halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile çalışan Tekkeköy Belediye Başkan Hasan Togar vatandaşların büyük takdirini kazanmaya devam ediyor.

Her pazartesi günü Tekkeköy Belediyesi Çözüm Merkezi'nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen Halk Günü'nde sorunlara ve taleplere hızlı, etkin ve kalıcı çözüm üretiliyor. Tekkeköy Belediyesi'ni tamamen halkın belediyesi haline getirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Togar, "Burada insanlarımız bizden rahatlar. Çünkü onlar sıkıntılarını söyleyecek, biz çözüm üreteceğiz.

Burada bir istihdam ofisimiz var. Belki de bu istihdam ofisi, Türkiye'nin örnek bir projesidir. Bir müdür ve 3 personel ile istihdam ofisimiz hizmet vermektedir. Bugün çözüm merkezimize gelen işle alakalı sıkıntısı olan her arkadaşımızın bilgilerini birebir alırlar, sisteme kaydederler. Bizim bölgemizdeki her kurumla iletişime biz geçeriz. Onları mesaj yoluyla çağırırız, görüşmeleri yaptırırız, iş yeriyle birlikte bu koordinasyonu sağlayarak vatandaşların iş sahibi olmalarını sağlarız" dedi.

İşçi bulmakta zorlandıklarını söyleyen Hasan Togar, "Üzücü bir durum tabi. Kimi zaman Samsun'daki ilçe belediyelerimizi arayıp, işçi arayan firmaların bizden personel beklediğini söylüyoruz. Kimse ortadan veya tepeden başlamaz. Biz bunu burada, bütün gençlerimize bu noktada sabırlı olmalarını, kendilerine teklif edilen işi kabul etmelerini buradan tekrar duyuruyoruz" diye konuştu. 

 ÇÖZÜM MERKEZİ VATANDAŞ İÇİN VAR

 Çözüm Merkezi'nin vatandaş için varolduğunu dile getiren Başkan Togar, "Vatandaşlarımız her ne sıkıntısı olursa olsun çözüm merkezimize başvurabilir. Sosyal yardım için gelirler. İlçe Kaymakamlığımızın elinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kayıtlarına baktığımızda sosyal yardım 650 ailemize kadar ulaştı. Buradan sürekli ve düzenli gıda yardımında bulunuyoruz. Hali vakti yerinde olan veya olmayan vatandaşlarımız buraya gelirler, gerekli incelemeleri yaparız.

Yardım edilmesi gereken bir aile ise kayıt sistemine gireriz. Bu aşamadan sonra sürekli olarak o ailenin evinin ihtiyaçlarını gideririz. Hastamız gelir buraya. Onun hastaneye gitmesi ve gelmesiyle alakalı hasta nakil araçlarımızla kendisine hizmet veririz. Eğer evinde herhangi bir bakıcısı veya yakını olmayan vatandaşlarımız da varsa arkadaşlarımız düzenli olarak o hastamızın evinde temizlik de yaparlar. Bunun dışında 150-200 ailemiz var ki biz evlerine gıda da taşısak, o gıdayı herhangi bir şekilde yemeğe çeviremiyor. Onlara da buradan günde 2 öğün sıcak yemeği belediyede yapılıyor. Bu yardımı hayırsever bir işadamı arkadaşımızla birlikte yapıyoruz. Hayırseverimizin rahmetli dedesinin adını verdiği bir aşevimiz var. Örnek olsun inşallah herkese. Bütün kuru gıdasını hayırseverimiz karşılar, biz de onu yemeğe çeviririz ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar yemekleri teslim ederiz" diye konuştu. 

 İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ÖZEL İLGİ 

Tüm ihtiyaç sahiplerine özel ilgi gösterdiklerini söyleyen Hasan Togar, " Evleriyle ilgili bakım, onarım, tamirat, malzeme ihtiyacı olan vatandaşlarımıza demir, tuğla, çimento gibi malzemeleri imkanlar ölçüsünde yardım ediyoruz. Vatandaşımızın evi oturamayacak vaziyettedir ve kendisinin de yapabileceğim herhangi birşey yoktur. Tapuyla alakalı sıkıntıları yoksa  o evi biz alırız ve prefabrik ev yaparız. Ekim ayının ilk haftası gibi 3 ailemize daha prefabrik evlerini teslim edeceğiz. Bu şekilde yaklaşık 400 ailemize ya yeniden onlara ev yaparak ya da bakım onarımlarını yaparak sıcacık bir yuvaya sahip olmalarını sağlıyoruz. Ama bütün bunlar belediyemizin ekonomik imkanlarıyla ve bütçeleriyle yapılmaz. Bu yardımların yüzde 80'i hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla yapıyoruz çünkü belediyemizin böyle bir ekonomik gücü ve bütçesi yoktur" dedi. 

ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

 Okul sezonu da başladığını hatırlatan Başkan Togar, "Yine buraya okula gidecek olan çocuğun bursu için, kılık kıyafeti için gelenler oluyor. Biz onların bütün bilgilerini alırız. Çocuklarımıza burs sağlayabilmek için yine işadamlarımızın kapısını çalarız ve öğrencilerimizle hayırseverlerimiz arasındaki o kontağı kurarız. Şunu özellikle söylüyorum ki hali vakti yerinde olan sadece Tekkeköy İlçesi'ndeki insanlar için değil Türkiye'nin her yerinde olan vatandaşlarımız için bir öğrenciyi okutmak ayda 200 TL civarı gibi bir rakamdır. Dünyanın en mutlu ve keyif verici işlerinden birisi" diye konuştu.

Kaynak; Samsun Haber