Başkan Togar, Tekkeköy Hayallerine Kavuşuyor

TAKİP ET

Tekkeköy Belediye Başkanı ve  Cumhur İttifakı Adayı Hasan Togar, Tekkeköy'e büyük bir aşk ile bağlı olduğunu belirterek, 'Gerçekleştireceğimiz kamu projeleriyle Tekkeköy'ü süper lige taşıyacağız' dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hasan Togar, düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tekkeköy’e çok önemli yatırımlar yapacaklarını kaydeden Togar, ilçeyi süper lige çıkaracaklarını söyledi.


SOSYAL BELEDİYECİLİKTE RAKİBİMİZ YOK
Tekkeköy’ü 3. ligden aldıklarını belirten Togar, “Tekkeköy’e kendi evimden daha önem veriyorum. İlçeme aşığım. Bu ilçeyi sokakta bulmadım. Burada doğdum, burada büyüdüm. Biz bu ilçeyi tabiri caizse 3. ligden aldık ve birinci lige çıkardık. Göreve geldiğimizde, Tekkeköy Belediyesi’nin cenaze nakil aracı bile yoktu. Bugün en modern cenaze nakil araçları bizde. Sosyal belediyecilikte, Karadeniz’de rakip tanımıyoruz. Bu konuda iddialıyız, en başarılı ilçe biziz.  İlçemizde 650 ihtiyaç sahibi ailemizin her ay gıda ihtiyacı karşılıyoruz. 150 yaşlımızın kapısına sıcak yemek götürüyoruz. 5 yıl içinde yaklaşık 400 insanı, sıcak eve kavuşturduk” diye konuştu.


TEKKEKÖY HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Hayalini kurduğu iki yatırımı Tekkeköy’e kazandıracaklarını ifade eden Togar, “Artık sıra ilçeyi süper lige taşımaya geldi. Bunu da ancak kamu yatırımlarıyla gerçekleştirebiliriz. Samsunspor Stadı ve Fuar ve Kongre Merkezi bunun ilk adımlarıydı. En büyük 2 hayalimiz hastane ve fakültedeydi. Biz bir istedik Allah bize 5 verdi. Bu şehrin doğusuna ait Samsun’un 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak 250 yataklı hastanenin temelleri atıldı. 547 gün sonra hastanemizi açacağız. Cumhurbaşkanımız sayesinde Tekkeköy’e büyük hayalimiz olan 3 bin kişilik üniversite öğrenci yurdunu da inşa edeceğiz. Ardından hız kesmeden, 400 dönümlük arazi üzerine Samsun Üniversitesi’nin 2. büyük kampüsünü yapacağız. Bu kampüs 2020 yılının sonunda bitmiş olacak” şeklinde konuştu.Togar,  hayata geçirecekleri diğer projeleri şöyle sıraladı:Tekkeköy Girişi Tak ProjesiCami ve Külliye ProjesiMeydan AVM ProjesiTekkeköy İlçe Stadyumu ProjesiYarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ProjesiTekkeköy Sanayi Sitesi ProjesiTarım, Hayvancılık ve Veterinerlik Meslek Lisesi ProjesiTekkeköy Masal Ormanı ProjesiMillet Bahçesi ve Park Orman Projesi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Millet Bahçesi ve Park Orman Projesi’nin Türkiye’nin en büyük projesi olduğunu belirten Togar, “İlçemizin Çiftlik Mahallesi’nde bin 570 dönüm doğal orman alanı içerisinde projelendirdiğimiz  millet bahçemizde, ATV safari, at çiftliği, dağ kızağı, go-kart parkuru, ipli macera parkuru, zipline, yoga alanı, açık hava sineması, tematik çocuk oyun parkı gibi macera aktiviteleri yapılması mümkün olacaktır” dedi. 

Hasan Togar