Başkan Tok, 'Evet' için kapı kapı geziyor

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Referandum öncesi halkı Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi için 'EVET' denilmesinin gerekliliğini anlatmak ve halkı bilinçlendirmek için kapı kapı esnafları geziyor.

Hançerli Mahallesi sakinleri ve Fatih Sultan Mehmet Caddesi esnaflarını ve çarşıda alışveriş yapan vatandaşların neden 'EVET' denilmesi hususunda saha çalışmalarıyla bilinçlendirme çalışması yapan Başkan Tok, "Çocuklarımızın Geleceği için, Yeni Türkiye'nin yarınları için 'EVET' denilmesi gerektiğini söyledi.

"SON GÜNE KADAR ANLATACAĞIZ"
Türkiye'nin  16 Nisan'da geleceğini ilgilendiren bir halk oylamasına gideceğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet modelini halkımıza tüm detaylarıyla anlatıyoruz. Referanduma kadar mahalle mahalle, sokak sokak, vatandaşlarımıza neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlatacağız. " dedi.  

"367 KRİZİ, NEDEN 'EVET' DEMEK İÇİN YETERLİ"
16 Nisan’daki referandum sonunda ülkemizin daha da güçleneceğini kaydeden Başkan Tok, " Niçin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denildiğinde birçok sebep sayılabilir ancak; sadece 2007 yılında yaşanan 367 krizi dahi tek başına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Milletin oyuyla seçilmiş milletvekillerine Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı seçtirilmemiştir. Milletin temsilcileri, milleti temsil etmekten acze düşmüşlerdir. Daha sonraki süreçte ilk kez bir cumhurbaşkanı milletin oyuyla seçilmiştir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Meclisin daha güçlü olacağını söyleyen Başkan Tok konuşmasını şöyle sürdürdü;  
 "Çok partili demokratik siyasi hayatımızda parlamenter hükümet sistemi nedeniyle her 1,5 yıla bir hükümet düşmektedir, bu da siyasi istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere yol açmaktadır. Ekonomik krizler, güvenlik sorunlarını tetiklemekte, güvenlik sorunları vesayet kurumlarını güçlendirmekte, vesayetçi anlayış belli aralıklarla darbelere yol açmaktadır.  Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, koalisyon ihtimali yoktur ve istikrar üretir. İstikrarın sonucu da kalkınmadır, halkın refahının artması, ülke ekonomisinin katlanarak büyümesi demektir."

Erdoğan Tok