Başkan Tok: İlkadım, hem Samsun hem Türkiye için önemli

TAKİP ET

Bir dernek tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen bu yıl 9'uncusu düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri İstanbul Maltepe Sahili Miting Alanında açıldı.

Mehteran gösterisi ile başlayan açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, Samsun Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve Hemşehri Dernekleri Başkanları katıldı.

İLKADIM GÖRSELLİĞİ İLE ÖN PLANDA
Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış sonrası protokol İstanbul Maltepe Sahili Miting Alanında açılan stantları gezdi.  Samsun’un turizm, örf, adet ve geleneklerinin tanıtıldığı yerini alan İlkadım Belediyesi standı görselliği ile öne çıktı.  Görselliği ve proje tanıtım faaliyetleri ile ilgi odağı haline gelen İlkadım Belediyesi standına yoğun ziyaret yapıldı. 

SAMSUNLULARIN BULUŞMA PLATFORMU
Bir dernek tarafından düzenlenen Samsun tanıtım günlerinin kentlerin tanıtımında önemli bir faktör olduğunu vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Adını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a ayak bastığı yerden ismini alan İlkadım ilçemiz tarihi bakımından önemli bir yeri bulunmaktadır. İlkadım ilçemiz hem Samsun için hem de Türkiye için önemli bir kenttir. Bu tür tanıtım günlerinin Samsunluların buluşma, kaynaşma ve kendilerini anlatma imkanı olduğu organizasyonlardır. Belediye olarak Samsun tanıtım günleri katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.