Canik Canlı Hayvan Pazarı Ulusal Haber Kanallarda

TAKİP ET

Canik Belediyesi'nin hayvancılık sektörünü geliştirmek için ilçede yaptığı Canlı Hayvan Pazarı üreticiler ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, Pazar aynı zamanda ulusal haber kanallarına da konu olarak Türkiye geneline taşınıyor.

Modern hayvan satış pazarı eksikliğini gidermek ve üreticiler ile şehir ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Canik Belediyesi tarafından Dereler Mahallesi'nde inşa ettirilen Canlı Hayvan Pazarı hem hayvan üreticilerini hem de alıcıları memnun ediyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” İlçemizde yaptığımız hizmetlerin, Canik’in dışına çıkarak Türkiye genelindeki haberlerde yer alması ne kadar doğru işler yaptığımızı doğrulamakta” dedi.

YERELDEN, EVRENSELE BELEDİYECİLİK

21. yüzyılda belediyeciliğin tanımının değiştiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” 3. Bin yılın başındayız. Her şeyin saniyelerle dünyanın her tarafına yayıldığı bir bilgi çağındayız. Değişim o kadar hızlı ki, bu değişime ayak uyduramayan toplumlar, şehirler, hatta ülkeler geriye doğru gidiyor. 21. Yüzyılın başında artık belediyeciliğinde tanımı değişti. Dünyayı küresel bir köy olarak görmemiz gerekir. Dolayısıyla bu oluşumun içerisinde, belediye olarak yaptığımız projelerin hem yerel, hem de aynı zamanda tüm insanlığa hizmet edecek şekilde evrensel olması gerekir. Canik’teki bu projelerimizde yerelle evrenseli buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

CANİK SADECE ULUSALDA DEĞİL, DÜNYADA BİLİNEN BİR MARKA

Hizmetlerinin Canik’in dışına çıkarak, Türkiye geneline yayılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Genç,” Samsunumuzda önemli bir eksikliği gidererek kısa zaman içinde tamamlayarak Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Pazarımızın açılışını gerçekleştirdik. Pazarımızda görüyorum ki hem üreticiler, hem de alıcılar memnun. Yapmış olduğumuz bu hizmetlerin Canik’in dışına çıkarak, Türkiye hatta dünyada yer bulması ne kadar doğru işler yaptığımızın ispatı olsa gerek. Çünkü biz Canik Belediyesi olarak sadece yerel, ulusal değil, aynı zamanda başta mazlum coğrafyalar Suriye, Azerbaycan, Bangladeş, Çad ve Somali olmak üzere bir çok ülkede projeler gerçekleştirdik. Samsun Canik Belediyespor da yapmış olduğumuz transferler, uluslararası organizasyonlara davet edilmemiz yine Canik’in adını tüm dünyaya duyurdu. Bu markanın oluşumunda ve tanıtılmasında vatandaşlarımız, yönetim kadromuz ve çalışanlarımız hep birlikte pay sahibidir. Canik’in adını tüm dünyaya duyurmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SAMSUN BİZİM EVİMİZ

Hedeflerinin Samsun’un yeniden bir sıçrayış yapmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Genç, "Samsun’da doğmuş, büyümüş ve yıllardı bu şehre hizmet etmiş biri olarak şunu söylemeliyim ; Samsun bizim evimiz. Samsun bizim ortak paydamız ve dolayısıyla şehrimizi geleceğe taşıyacak, öne çıkaracak hizmet ve projeleri üretmek zorundayız. Güçlü bir devletimiz ve hükümetimiz var. Samsunumuzu ülkemizin en gelişmiş 10 ili arasına sokmak zorundayız. Bu avantajları hep birlikte değerlendirip, Samsun’u yeniden ilk sıralara sokabiliriz. Bunu da hep birlikte vatandaşları, sivil toplum kuruluşları, muhtarları, dernekleri, milletvekilleri, belediye başkanları her kesimden kurum, kuruluş ve temsilcilerin fikir alışverişlerinin olduğu ve sonunda ortak akıl etrafında buluşulduğu bir sistemle başarabiliriz” dedi