Canik Engelliler Derneği'nden Usta'ya ziyaret

TAKİP ET

Canik Engelliler Derneği Başkanı Hacer Altuntaş ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'yı ziyaret etti. Usta, belediye olarak engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik Engelliler Derneği Başkanı Hacer Altuntaş ve yeni yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Dernek yöneticilerinin, engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Canik Belediyesi'ne teşekkür ettiği ziyarette, engelliler ile ilgili yapılan ve yapılacak olan çalışmalar konuşuldu. Usta, engelliler için belediye olarak bir çok projeye imza attıklarını belirtti.

ENGELLİLERE ÖNEM VERİYORUZ
Belediye olarak engellilere her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Başkan Yardımcısı Usta, "Belediyemiz tarafından bütün çalışmalarda engelli vatandaşlarımızı mutlaka gözetiyoruz. Yaptığımız yollarımızı, binalarımızı engelli insanlarımızın rahatça kullanabileceği şekilde dizayn ediyoruz. Engelli vatandaşlarımız için sosyal içerikli projeler düzenledik. Ayrıca bir çok sosyal, kültür, eğitim projeleri ve etkinlikleriyle de engelli vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Kuzey Yıldızı mahallemizde engelli kafe adıyla açtığımız tesis de engellilere hizmet ediyor” dedi.

KÜÇÜK RÜMEYSA’DAN ÇİÇEK
Belediye ve bağlı tesislerde mümkün olduğu kadar engelli insanları istihdam etmeye de çalıştıklarını dile getiren Usta, “Önemli olan engellilerin hayata katılmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerinin sağlanmasıdır. Belediyemizde kurduğumuz Engelli Koordinasyon Merkezi de bu insanlarımıza verdiğimiz önemi göstermektedir" diye konuştu. Öte yandan, daha önce bir rehabilitasyon merkezinde engelli çocukları ziyaret eden Alican Usta’ya, ziyaret sırasında doğum gününü kutladığı küçük Rümeysa çiçek sürprizi yaptı.

USTA'YA TEŞEKKÜR
Usta, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiği Dernek Başkanı Hacer Altuntaş ve yeni yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarı da diledi. Canik Engelliler Derneği Başkanı Hacer Altuntaş da, dernek olarak amaçlarının engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik sorunlarına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, engellilere verdiği desteklerden dolayı Başkan Yardımcısı Alican Usta'ya teşekkür etti.

alican usta