Canik, geleceğe temel atıyor

TAKİP ET

Canik'te açılışlar ve temel atmalar devam ediyor. Canik Belediyesi tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesine bir Hanım Konağı daha kazandırılıyor. Şehit Mesut Birinci'nin annesi Rahime Birinci'nin adını yaşatacak olan Hanım Konağı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Başkan Genç, attığımız her yeni temelle geleceğe temel atıyoruz" dedi.

Kıbrıs Harekatı şehitlerinden Mesut Birinci'nin annesinde Rahime Birinci, Canık Belediyesi'ne de bir hayattayken bulundu. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde Canik Belediyesi tarafından Hanım Konağı oluşturulmuştur, şehit annesi Rahime Birinci'nin adını taşıyacak. Toplam 1 milyon 250 bin liraya malolacak ve 4 kattan oluşacak Rahime Birinci Hanım Konağı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

'GELİŞİME KATKI'
Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Konaklarının ardından Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde kadınlara özel üçüncü bir mekan olacak Rahime Birinci Hanım Konağı'nın temel atma töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "İlçemizdeki tüm mahallelerimizi yatırımlarımızla ilmek için sabırsızlanıyoruz. Bugüne kadar üç Hanım konağımızı tamamlayarak kadınlarımızın hizmetine sunduk. Bir çok mahallemizde de yapımı devam eden hanım konaklarımız var. İnşallah Rahime Birinci Hanım Konağı da tamamlandığında kadınlarımızın hem de bölgemizin gelişimine katkıda bulunacak "dedi.

'POZİTİF AYRIMCILIK'
Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, "Kadınlarımız için Şehit Sevgi Yeşilyurt 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, kurs merkezleri, kültür merkezleri, spor tesisleri yaptık. Yine bir çok eğitim, kültürel ve sosyal projelerle hanım kardeşlerimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Kadınlarımız, toplumu şekillendiren en önemli bireylerdir. Çocuklarımızı eğiten, geleceğimizi şekillendiren kadınlarımıza en fazla yatırım yapan belediye olmaktan onur duyuyoruz. Attığımız her yeni temelle aslında geleceğe temel atıyoruz" diye konuştu.

'TEMELİ ATILDI'
Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, eşi Nimet Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, meclis üyeleri ve muhtarların da katıldığı törende, Rahime Birinci Hanım Konağı'nın temelini 'Bismillah' diyerek attı. Toplam 1 milyon 250 bin liraya malolacak ve zemin ile birlikte 4 kattan oluşacak olan Rahime Birinci Hanım Konağı'nın içerisinde hanımlar için kurs ve eğitim merkezleri, sıbyan mektebi, kreş, toplantı odası, kuaför gibi bölümler bulunacak.

'EVET ÇAĞRISI'
Aynı gün Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde düzenlenen mitingde mahalle sakinlerine 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda evet oyu kullanmaları çağrısında da bulunan Başkan Genç, " 'Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir' sözünü hayata geçiriyoruz. Bundan sonra son söz de, karar da milletimizin. Ülkemizin geleceğine, egemenliğimize ve cumhurun bundan sonra söz sahibi olacağı, güçlü sisteme Canikli hemşehrilerimin güçlü bir evet diyeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. 

'HEDEFE HIZLI ULAŞILACAK'
Türkiye'de 1950'den bugüne 67 yılda ömürleri 17 ay, 48 hükümet kurulduğunu belirten Başkan Genç, "17 ayda bir hükümet yapabiliyor Yeni sistemle hükümet 5 yıllığına sandıkta seçilecek, milletimiz bir sandıkta vekilleri, diğer sandıkta Da cumhurbaşkanını seçecek. Yeni sistem ülkemizin demokraside ve ekonomide elde istediği hedeflere yürüyüşten kolaylaştıracaktır "ifadelerini kullandı.

osman genç canik