Canik hayran bıraktı

TAKİP ET

Canik'e gelen Rabıtat al-Alam Al-İslami Teşkilatı eski başkanı Timur Çağatay, ilçeye hayran kaldığını belirtirken, Başkan Osman Genç, "İlçemize faydalı yatırım yapacak olan herkese kapımız sonuna kadar açık. Bu anlayışımız sonucunda Canik'e bir çok özel yatırım kazandırdık" dedi.

Rabıtat al-Alam Al-İslami Teşkilatı eski başkanlarından olan ve Bulgaristan'da zulüm gören Türklere yardım ulaştıran Dr. Abdullah Nasif'in yakın çalışma arkadaşı Timur Çağatay, Ortadoğu Business Dergisi İmtiyaz Sahibi Mustafa Osanmaz ve derginin Karadeniz Temsilcisi Av. Zekai Gül ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, misafirler Canik'i çok beğendiklerini ve belediye tarafından yapılan hizmetlere hayran kaldıklarını söyledi.

'CANİK PARLAYAN YILDIZ'

Ziyaretlerinden dolayı misafirlerine teşekkür eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede son 10 yılda yaptıkları hizmetlerle Canik'in parlayan bir yıldız olduğunu dikkatlerini üzerine çektiğini belirtti. Genç, "Çok büyük projeleri ilçemize kazandırdık. Bunun sonucu olarak da ilçemiz 10 yılda hızlı bir gelişim gösterdi. Bugün Karadeniz'in en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi Canik'tir. İlçemize inşallah bu dönemde de çok büyük projeler kazandıracağız ve Canik'i çok daha ileriye taşıyacağız" dedi.

'YATIRIMLAR ÖRNEK OLUYOR'

Canik'te özel sektörü desteklerini de dile getiren Başkan Genç, "İlçemize faydalı yatırım yapacak olan herkese kapımız sonuna kadar açık. Bu anlayışımız sonucunda Canik'e bir çok özel yatırım kazandırdık. Çünkü biz her şeyi devletten bekleyen bir anlayışa sahip değiliz. Canik'i özel sektörle birlikte büyütüyoruz. Canik'te yaşam kalitesi 10 yıl önceye göre çok yükseldi. Bugün Canik'te gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, diğer şehirlere örnek oluyor. İlçemiz hız kesmeden büyümesini sürdürecektir" diye konuştu.

'DİREK UÇAK SEFERİ OLMALI'

Samsun'a ilk kez geldiğini ve Canik'ten etkilendiğini ifade eden Rabıtat al-Alam Al-İslami Teşkilatı eski başkanlarından Timur Çağatay da, "Canik'i çok beğendim. Özellikle belediyenizin hayata geçirdiği hizmetlere şaşırdım. Gerçekten ilçenize hayran kaldım. Seneye tatilimi burada geçirmek istiyorum. Buraya yatırım yapmak istiyorum. Samsun ile Cidde arasında mutlaka direk uçak seferi olmalı. Bu büyük bir eksiklik. Eğer direk uçak seferleri olursa inanıyorum ki bir çok Arap yatırımcının ve turistin Canik'e ilgisi daha da artacaktır" şeklinde konuştu.

 

Ziyaret sonunda Timur Çağatay, Başkan Osman Genç'e Kabe'nin örtüsünün bir parçasını hediye ederken, Başkan Genç de misafirlere seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.