Canik Kent Konseyi'nden sinyalizasyon önerisi

TAKİP ET

Canik Kent Konseyi Peyzaj, İmar, Trafik Çalışma Grubu, yoğun trafiğin önüne geçilmesi için Cezaevi Kavşağı, 100.Yıl Bulvarı Kavşağı ve Vatan Caddesi Kavşağı'nda sinyalize ışık sistemi kurulmasını istedi.

Canik Kent Konseyi Peyzaj, İmar, Trafik Çalışma Grubu toplantısı, konsey ofis binasında gerçekleştirildi. Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan'ın da yer aldığı geniş katılımlı toplantıda başkanlığa Muhammet Özen seçilirken, çalışma gurubunun faaliyetleri değerlendirildi. Toplantıda ayrıca halkın can güvenliğinin yanısıra, trafiğin düzenli ve güvenli şekilde akışının sağlanması amacıyla önerilerde de bulunuldu.

ÜÇ NOKTAYA SİNYALİZASYON SİSTEMİ
Çevreyolu viyadüğünün geçtiği bölümün alt kesiminde trafiğin özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun olduğuna dikkat çekilen toplantıda, İlkadım Bulvarı üzerinde bulunan Cezaevi Kavşağı, 100. Yıl Bulvarı Kavşağı ve Vatan Caddesi Kavşağında sinyalize ışık sistemi kurulması istendi. Çalışma Grubu üyeleri ayrıca, Piazza AVM önünden geçen Çarşamba Caddesi'nden Ali Rıza Bey Bulvarı'na çıkışta otobüs durağının kavşağa kadar uzatılması ve sağ dönüş yapacak araçlara geçiş koridoru açılarak trafiğin rahatlatılması önerisinde bulundu.

YÖNETİCİLER DİKKATE ALMALI
Çalışma gruplarının şehrin sorunları ile ilgili bulunduğu fikir ve önerilerin önemine işaret eden Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, "Çalışma gruplarımız ve meclislerimiz, şehrimiz ve insanlarımız yararına farkındalık oluşturacak bir çok proje ve fikir üretiyor. Peyzaj, İmar, Trafik Çalışma Grubu'nun trafikle alakalı bu önerileri de söz konusu alanda trafik akışının rahatlatılması içesinden önemlidir. Şehrimiz yetkilerinin bu önerileri dikkate alacağını umuyoruz" dedi.