Canik'ten örnek çalışmalar

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye olarak yabancı ülkelerden şehre gelen muhacirler için uyum çalışmaları kapsamında bir çok eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kardeşeli Yardımlaşma Derneği tarafından gönüllü gençlerin muhacir ailelere eğitim vermesi ve Samsun'un manevi değerlerinin tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen "Çocuklar Hep Gülmeli Dedi Gençlik, Düştü Yollara" projesinin tanıtım toplantısı Ömer Halisdemir Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Yılmaz ve gençler katıldı.

TÜRKÇE ÖĞRENDİLER
Kardeşeli Derneği'nin önemli faaliyetleri gerçekleştirdiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bizim medeniyetimiz mazlumlara kol kanat germeyi bizlere görev kılmıştır. Ülkemize sığınan muhacir kardeşlerimize bu gözle bakarak ellerinden tutmak büyük milletimizin karakteridir. Bu anlayışla ilçemizde muhacir-ensar ruhu içerisinde bir birliktelik sağladık. Onlar için eğitim, sosyal, kültürel, sağlık, ekonomik alanlarda önemli çalışmalar yürüttük. Bir çok çocuğumuza ve aileye Türkçe öğrettik. Bu konuda muhacir kardeşlerimizin toplumsal kabulü ve entegrasyonu ile ilgili önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

UYUM PROJELERİ
Başkan Genç, "Uluslararası projelere imza atan bir belediye olarak, bugüne kadar bir çok sosyal sorumluluk projesine imza attık. Daha önce Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğrenim gören 300 gencimizin gönüllü olduğu ‘Kalplere Hicret’ Projesi düzenledik. Sadece bununla sınırlı kalmadık. Yine ilçemizdeki misafirlerimiz için eğitim, kültür projeleri gerçekleştirdik. İlk önce Türkçe bilmeyen çocuklarımız ve aileler için Türkçe kursu düzenledik. Okula devam edemeyen çocuklarımızı okula kazandırdık. Onların ekonomik kazançlarını artırmak için projeler ürettik" diye konuştu.

DAHA FAZLA UMUT
"Çocuklar Hep Gülmeli Dedi Gençlik; Düştü Yollara" projesi hakkında bilgi veren kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Yılmaz da, dernek olarak imkanları daha fazla genişleterek daha çok insana umut olmaya çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz ayrıca, derneklerinin kurulmasında ve bir çok faaliyetlerde kendilerine destek veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e de teşekkür etti.
 

Canikten örnek çalışmalar