Canik'te girişimci kadınlar buluştu

TAKİP ET

Canik Kadın Girişimciler Derneği (CANKAGİD) tarafından düzenlenen 'Kadın' konulu programda, Samsun'un alanlarında önemli isimleri, girişimci kadınlarla tecrübelerini paylaştı.

CANKAGİD tarafından Canik Muhtarlar Derneği'nin Toplantı Salonu'nda düzenlendi "Kadın" konulu program AK Parti Samsun Eski Milletvekili Tülay Bakır, AK Parti Samsun eski Milletvekili aday adayı Elif Coşkun Bilgin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in eşi Nimet Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bakiye Uzun, CANKAGİD Başkanı Filiz Yavuz, KAGİDER Başkanı Satı Düzgün Sinoplular Dernek Başkanı Gülser Övet, Cankagid yönetimi ve üyeleri katıldı.

TECRÜBE PAYLAŞIMI
Dernek'ten bugüne kadar yapılan faaliyetlerin anlatıldığı bölüm ve tarihten bugüne kadının anlatan kısa film gösterisine adımdan programa konuşan CANKAGİD Başkanı Filiz Yavuz, "Dernek'in kısa sürede önemli işler başardık.Bu sözleşmeye uygun davranıyoruz, kaynaşması, önemli isimlerin bilgileri, tecrübeleri faydalanmalarını amaçlıladık "Dedi.

DEĞİŞİM KADINLA BAŞLAR
KADINLA BÜYÜK REZERVLERİ BELEDİYE YÖNELTİNİZ Yavuz, "Şunu unutmamalıyız ki, cinayet, günümüzde kadınların değişmesi. Canik Kadın Girişimciler Derneği, kadınlarımızın kültürel, sosyal ve ekonomik alanı gelişimlerini amaçlıyoruz .. KOSGEB ile birlikte Girişimcilik Kursu düzenledik.Yine ki kadınlarımızın el emeği, göz Nuru ürünlerinin sergilediği Yöresel El Sanatları'nın Sergisi açtık ve büyük ilgi gördüğü "diye konuştu. 

KAPIMIZ TÜM KADINLARA AÇIK
Dernek olarak bundan sonra da kadınların yanında olmaya devam etmekse ifade eden Yavuz, "Kadınlardan isteğim, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda daha fazla rol almaları." Canım Kadın Girişimciler Derneğimizin kapıları, tüm kadınlarımıza sonuna kadar açıktır. Bizlere kadınlar hiç bir zaman Canım Belediye Başkanımız Sayın Osman Genç'e yönelik kadınlarımıza yönelik bir yatırımlardan dolayı teşekkür etmek istiyorum "şeklinde konuştu.

DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETMELİYİZ
Kadınların gelişiminin önemine işaret eden AK Parti Samsun eski Milletvekili Tülay Bakır da, "Kadınlarımızın bu tür çatıları alt topakları çok önemli. Ancak bu konuda birey olarak düşünüyoruz. Artık domates satarak bir yere varamayız. 4 sanayi devriminin yaşandığı günümüzde mutlaka daha değerli ürünler üretmeliyiz. Bu konuda kadınlarımıza da büyük görevler düşüyor. Ben CANKAGİD yönetilerimizi kadınlarımızın gelişimine sağlanmasıyla kutluyorum "ifadelerini kullandı.

EVET ÇOK ÖNEMLİ
AK Parti Samsun eski Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumuna değindiği konuşmasında, bir anne olarak Suriye'de yaşananları gözönüne getirdiğini ve Türkiye'nin istikbali için referandumda verilecek onu Evet oyunun çok önemli Dedi. Bilgin, şunları söyledi: "Bu bir parti seçimi değil. Bütün kardeşlerimize sesleniyorum, ülkemizin istikrarı, çocuklarımızın geleceği için Evet diyelim. Allah'ın izniyle kum'a çıkacaktır. Ancak biz istiyoruz ki daha güçlü Evet çıkarsın. " 

YAVUZ'DAN PLAKET
Dernek üyeleri, kadın girişimcilerin de söz alarak alınacaklarını belirtti programın sonunda Canik Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Filiz Yavuz, AK Parti Samsun Eski Milletvekili Tülay Bakır, AK Parti Samsun Eski Milletvekili aday adayı Elif Coşkun Bilgin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç 'Eşi Nimet Genç'e programa katkılarından dolayı plaket verdi.