Canik'te her akşam gönüller buluşuyor

TAKİP ET

Ramazan ayı boyunca vatandaşları Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan İftar Sofraları'nda ağırlayan Canik Belediyesi, gönülleri buluşturuyor.

Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında her akşam Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 bin kişiyi İftar Sofrası'nda buluşturan Canik Belediyesi, binlerce kişiye Ramazan'ın bereketini ve huzurunu yaşatıyor. Canik Belediyesi, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda ayrıca iftar sonrasında her akşam farklı etkinliklerde büyük küçük herkes  Ramazan nostaljisi yaşıyor. 

7'DEN 77'YE HERKES BULUŞUYOR
Canik'te Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren ve 7'den 77'ye herkesi bir araya getiren İftar Sofralarında, Samsunlularla birlikte Suriyeli, Iraklı ve Afganlı misafirler de iftarlarını birlikte açıyor. Ensar-muhacir ilişkisinin en güzel şekilde yaşandığı Canik'te, birlik ve beraberlik örneği sergileniyor. İftar sonrasında ise Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında her akşam farklı programların yanısıra Nostaljik Ramazan Evleri, çocuk oyun alanı ile Ramazan nostaljisi yaşanıyor. 

GÜNDE 3 BİN KİŞİ
Canik olarak büyük bir aile olduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Bu sofralarda muhabbetimiz, komşuluk ilişkilerimiz artıyor. Tüm insanlarımız bir araya geliyor. Her akşam 3 bin civarında insanımız iftar sofralarımızda buluşuyor. Hem ülkemizin, hem dünyamızın bu tür sevgi sofralarına ihtiyacı var. İstiyoruz ki, bu tablonun güzelliği tüm dünyaya yayılsın, insanlar birlik-beraberlik ve barış içerisinde yaşasın. Bütün insanlığın bu sofralardan yayılan mesaja ihtiyacı var" dedi.

ÇOCUKLAR DEĞERLERİ ÖĞRENİYOR
İftar sofralarının çocuklar açısından da ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Genç, "Canik'te Ramazan her akşam ayrı bir güzellikte yaşanıyor. Çocuklarla beraber, zengin, fakir, yaşlı, genç ayırt etmeden bir aile gibi aynı sofranın etrafında aynı ekmeği, yemeği paylaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan'da da bu kutlu ayın ruhuna uygun etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızın ileride bu yılları hatırlayacak anıları olacak. Değerlerimizi geleceğe aktaracak olan çocuklarımıza Ramazanın maneviyatını yaşatıyoruz" diye konuştu.

VATANDAŞLAR MEMNUN
Canik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri'nden vatandaşlar da oldukça memnun. Vatandaşlar, "Burada binlerce kişi aynı anda iftarımızı açıyoruz ve birlikteliği, Ramazan ruhunu yaşıyoruz. İftar sonrasında gerçekleştirilen programlar çok güzel. Hem çocuklarımız hem de biz güzel vakit geçiriyoruz. Bizleri bu tür etkinliklerde biraraya getiren Canik Belediyemize ve Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı