Çarşamba'da yeni köprünün kavşak ve bağlantı yolları açılıyor

TAKİP ET

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 'Yeni Şehir Köprümüzün şehir merkezindeki kavşak ve bağlantı yolları çalışmalarına başladık' dedi.

YENİ KÖPRÜNÜN KAVŞAK VE BAĞLANTI YOLLARI AÇILIYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Yeni Şehir Köprümüzün şehir merkezindeki kavşak ve bağlantı yolları çalışmalarına başladık” dedi. 

Çarşamba Belediyesi tarafından Şehir Merkezi’nde Karayolu köprüsü ile tarihi köprü arasında Yeşilırmak üzerine yapılan Yeni Şehir Köprüsü’nde sona gelindi. Öncekilerden farklı olarak çelik taşıyıcı sistemle yapılan köprünün kavşak ve bağlantı yollarının yapımına başlanıldı. 

“YENİ KÖPRÜ, ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇILACAK”

Çarşamba Yeni Şehir Köprüsünü Aralık Ayı’nda hizmete açacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Dündar, “Öncekilerden farklı olarak çelik taşıyıcılı sistemle inşa ettiğimiz köprüyü tamamen Belediyemizin öz kaynaklarıyla yapıyoruz. Şuanda büyük ölçüde köprünün inşaat çalışmalarını tamamlayıp, kavşak bağlantı yollarının yapımına başladık. 180 metre uzunluğundaki köprü, 9 metresi araç yolu olmak üzere 15 metre genişliğindedir. Sağlı sollu 3 metre genişliğinde yaya ve bisiklet yolu ve kuleleriyle Çarşamba’nın yeni sembollerinden olacak.  Yeni Köprü, Yeşilırmak geçişi ile birlikte, doğu batı ekseninde Çarşamba şehir içerisinde yeni bir şehir girişi ve aynı zamanda yeni bir ulaşım güzergâhını da oluşturmuş olacak.” diye konuştu.