Dağıtım Lisansı Olan OSB Yönetimleri toplandı

TAKİP ET

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından, dağıtım lisansı olan 181 organize sanayi bölgesi yönetim kurulu başkanları video konferansa aracılığı ile toplandı. Toplantıya Havza OSB'yi temsilen Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar açarda video konferans aracılığı ile katıldı.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda sanayi bölgelerinin enerji ile ilgili yaşadıkları sorunlar ve talepleri istişare edildi.

Toplantıda OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’de sayıları 347’ye ulaşan organize sanayi bölgelerine yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığını ifade ederek, “Türkiye’nin geleceği, organize sanayi bölgelerinde. İnşallah önümüzdeki dönem, OSB’lerin yeni yatırımlarla daha da parlayacağı yeni bir dönem olacak” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise, OSB’ler, endüstri bölgeleri ve diğer sanayi siteleri ile bir aile olduğunu ifade eden Büyüdede, “Bu ailemizin problemlerinin çözülmesi, bakanlığımız için çok önemli. Ayrıca çözüm üretmek için çok güçlü bir iletişimimiz var.  Yine OSBÜK’ün düzenlediği bölge toplantılarında da gördük ki, telekonferansla kurulan diyalogla birlikte birçok problem hızla çözülüyor” dedi.

Toplantıya katılan ve OSB’lere hitap eden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan da, sözlerine TEİAŞ’a veri aktarımı yapacak SCADA sistemi için verilen son tarih olan 31 Ocak 2021’i hatırlatarak başladı. Tancan, OSB’lerin bu tarihe kadar gerekli bağlantıyı mutlaka yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Ardından toplantıya katılan OSB’ler sorunlarını ve taleplerini iletti.

Toplantıya Havza OSB’yi temsilen Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar toplantı sonrası yapmış olduğu açıklamada toplantının Havza OSB adına olumlu geçtiğini ifade ederek; “Havza OSB yönetimi adına katıldığımız toplantıda katılımcılar tarafından yapılan açıklama ve uyarılar doğrultusunda çalışmalarımız yön vermekteyiz. Yine toplantıda Havza OSB hakkında katılımcılara bilgiler aktardık. OSB Havzanın geleceği ve bizler bunun bilincinde olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz.”dedi.

Dağıtım Lisansı Olan OSB Yönetimleri toplandı