Gazilerimize Şükran Borçluyuz

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru, güvenliği uğrunda fedakarca görev yaparken sağlıklarını yitiren gazilerimiz, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak etmektedir" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Mesajında, Türkiye tarihinde her zaman şehit ve gazilerle övünüldüğüne dikkat çeken Başkan Genç, bu toprakların maddi bedeller ödenerek değil, şehit ve gazilerin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaştırıldığını belirterek, "Şehitlik ve gazilik, şereflerin en yücesidir, milletimiz için onurların en büyüğü, rütbelerin en üstünüdür. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru, güvenliği uğrunda fedakârca görev yaparken sağlıklarını yitiren gazilerimiz, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak etmektedir" dedi.

'GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ'

Başkan Genç mesajında şunları söyledi: "Unutulmamalıdır ki, tarihimizin en görkemli medeniyeti Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi gibi gazilerin attığı temeller üzerinde yükselmiştir. Şanlı tarihimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin kahramanlıklarıyla, canları pahasına verdikleri mücadeleler ve büyük zaferlerle doludur. Gazilerimizin temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik edeceklerine inanıyorum. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, 15 Temmuz gazilerimize ve tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."