Havza Belediyesi El Sanatları sergisi açtı

TAKİP ET

Havza Belediyesi tarafından '2. Zekâ Geliştirici Ahşap Akıl ve Strateji Oyunları El Sanatları Sergisi' açıldı.

Havza Belediyesi tarafından Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Makbule Yusuf Ölçer Yatılı Bölge Ortaokulu Spor Salonunda açılan serginin açılışı Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ile çocuklar tarafından kesilen kurdele ile gerçekleştirildi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir sosyal, kültürel, eğitsel her türlü etkinliğe önem ve destek verdiklerini belirterek; “Bugün hem sağlıklı hem de eğitici ahşap oyunlarını çocuklarımızla buluşturan sergimizi açtık. Zekâ oyunları çocuklara çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve ön görme ihtimalleri hesaplamada mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneğini kazandırması bakımından çok önemli. Bu oyunlar çocukların yalnızca yeteneklerini geliştirmekle kalmaz, kötü alışkanlıklar edinmelerine de engel olur.” dedi.

Özdemir çocuklar yönelik yapılan faaliyetlerde Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket edildiğini belirterek; “Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında açılan sergimizin bir diğer amacı dijital bağımlılıkla mücadeleye destek olmak ve çocuklarımızı tablet, telefon ve bilgisayarlardan uzak tutmak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyrum.”dedi.

Katılımcılar ahşap oyun materyallerden hediye eden Başkan Özdemir oyunlar hakkında bilgiler alarak oyun oynadı.

Açılışı yapılan sergi 20 – 22  Aralık tarihlerinde belediye saat 09.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olmaya devam edecek.

Açılışa ayrıca Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam’ın yanı sıra Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Zeki Kurt, Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Erhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Havza Belediyesi El Sanatları sergisi açtı