Havza Belediyesi'nden soba külü uyarısı

TAKİP ET

Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan bir açıklama ile vatandaşların soba ve kalorifer küllerini gelişi güzel atılmaması yönünde uyarıda bulunuldu. Burada İlçe Merkezi ve Merkeze uzak mahallerde buluna yaklaşık 400 çöp konteynerleri temizlendiği bildirildi.

Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada kış aylarının gelmesi ile birlikte bazı vatandaşların soba ve kalorifer küllerini gelişi güzel çöp konteynırlarının yanına ve çevresine atıklarının tespit edildiğine değinilerek; vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları istendi.



Açıklamada gelişi güzel ve sönmeden atılan küllerin hem yangın riskini arttırdığı hem de çevre kirliliğine neden olduğu belirtildi.



Konu ile ilgili olarak Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsmet Arslan yapmış olduğu açıklamada vatandaşlardan külleri tam olarak söndürmeden ve gelişi güzel atmamalarını isteyerek; “ Tam olarak söndürmeden ve gelişi güzel atılan küller hem yangın riskini arttırmakta hem de çevre ve görüntü kirliliğine neden olmakta. Sönmeden atılan küller rüzgarında etkisi ile çöp konteynırlarında diğer çöplerin alışmasına ve çöp konteynırlarının ve çevrenin zarar görmesine neden olmakta. Ayrıca bu küller çevreye atılan küller daha fazla yangın riski taşımakta. Olumsuz olayların önüne geçmek ve çevre kirliliğini engellemek adına vatandaşlarımızın soba ve kalorifer küllerini ayrı bir yerde soğuttuktan sonra çöp konteynırlarına atmalarını çok önemli. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü şimdiden teşekkür ederiz.” Dedi.



Açıklamada ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerince 90 adet küllük dağıtımı ve merkez ile merkeze uzak mahallelerde bulunan yaklaşık 400 çöp konteynerinin kötü kokuların önlenmesi ve temizliğinin sağlanması amacı ile yıkanarak temizlendiği belirtildi.



Konteyner yıkama ve dezenfekte aracıyla konteynerlerin yıkandığını belirten Arslan, "Ekiplerimiz konteynerlerin temizlenmesi konusunda ellerinden gelen gerekli hassasiyeti gösteriyor. Ayrıca Vatandaşlarımız temizlik ile ilgili direk talep ve sorunlarını 714 2200 ve 714 40 04 – 136 nolu hatlardan bizlere ulaştırabilirler.  Bu şekilde vatandaşlarımız hizmete daha çabuk ulaşabilirler." dedi.

havza belediye başkanı murat ikiz kimdir

havza belediye başkanı murat ikiz nereli

havza belediye başkanı murat ikiz

havza belediyesi