Havza Belediyesine Sehit Baba Ziyaret Etti

TAKİP ET

Türkiye-Irak sınır hattında terör örgütü PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetlerde görevli Uzman Çavuş Yahya Acar'ın babası Arslan Acar Havza Belediye Başkanı Murat İkiz' ziyaret etti.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in makam odasında gerçekleşen teşekkür ziyaretinde Şehit babası Arslan Acar; “Oğlum şehit günden buyana tüm Havzalı idarecilerimiz beni ve ailemi yalnız bırakmadı, destek oldu. Belediye Başkanımız Murat İkiz’de hep yanımızda olup acımıza ortak olmuştu. Acımıza ortak olup, üzüntümüzü paylaşanlara minnet duygularımızı, şükran duygularımızı belirtmek için ziyaretlerde bulunuyorum. Bir vefa borcu olarak yöneticilerimizi ziyaret ederek, şükran duygularımızı bildirmeye geldik. Vatan sağ olsun.” dedi.

Şehit babası Arslan Acar ziyaret için teşekkür edip tekrar başsağlığı dileğinde bulunan Başkan İkiz, şehit babası olmanın herkesin ulaşabileceği bir mevki, makam olmadığının altını çizerek, “Bizim için çok saygıdeğer bir misafirsiniz. Sizin buradaki varlığınız, şehidimizin varlığı gibi saygın, müstesnadır, hiçbir misafiri koyamadığımız bir değerdir. Çünkü milletimiz bin yılar boyu değerleriyle, inançlarıyla varlığını sürdürmüştür. Bunu sürdürürken, buralara gelmek kolay olmamış. Hep birileri fedakarlıklar yapmış. Canını vermiş, kanını vermiş, nice fidanlar toprağa düşmüş. Bugün de yine vatan toprağını korumak adına büyük bir mücadele veriliyor” diye konuştu.

Bayrağın dalgalanması, ezanların dinmemesi için Mehmetçiklerin mücadele ettiğini belirten İkiz, “Size, şehidimizin olduğu dakikadan itibaren tüm ihtimamı göstermek bizim boynumuzun borcuydu. Bundan sonra da böyle olacak. Bu vatan kıyamete kadar var olacaksa, bu uğurda canını verenlere minnet borcunu da gösterecektir” dedi.
Şehit ailelerine minnettar olduklarını belirten Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, “Allah sizlere sağlık sıhhat versin. Sizin o dakikadan itibaren duruşunuza hayran kaldım. Vatana, millete evlat yetiştirmek, değerleri uğrunda gerekirse kınalı aslanlarını feda etmek budur. Metanetle, bu dünyadaki inanan insanlara yakışır bir imtihan verdiniz. Umut ediyorum ki, evladımız da Peygamber Efendimize komşu olur. Bizler, hiçbir zaman unutmayacağız. Allah bu vatan uğruna, bu bayrak uğruna, bu inanç ve değerlerimiz uğruna hayatını feda eden şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Gazilerimize hayırlı uzun ömür diliyoruz, ailelerimize de başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” şeklinde konuştu.