Havza Müftülüğü Ramazan'a hazır

TAKİP ET

Havza Müftüsü Mehmet Nurlu yapmış olduğu açıklama ile Ramazan Ayı hazırlıkları ve Havza Müftülüğü tarafından yürütülen hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Havza Müftüsü Mehmet Nurlu evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan bir Ramazan’ın bu yıl ki temasının "Ramazan ve Doğruluk" olarak belirlendiğini ve Ramazan ayının 01 Nisan 2022 Cuma günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 02 Nisan 2022 Cumartesi gecesi kalkacağımız ilk sahurla başlayacağını belirterek Ramazan Ayı için alınan tedbirler ile yıl içerisinde müftülük tarafından yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Havza Müftüsü Nurlu Havza Müftülüğünün aralarına yeni katılan 7 imam hatip, 1 müezzin ve 10 Kuan Kursu öğretici olmak üzere 190 personel ile ilçe genelinde din hizmetleri verildiğini ifade ederek; “ 2021 yılı içerisinde ilçemizde 184 kurban vekaleti alarak büyük bir başarıya imza attık. Yine geçen yıl İdlip’e 2 tır un, Filistinli kardeşlerimize 50 lira Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yurt içi ve yurt dışında inşası devam eden cami ve mescitler için 50 lira yardımda bulunduk.  Rabbim bizlere destek olan ve yardımda bulunan din kardeşlerimizden razı olsun.” Dedi.

Müftü Nurlu Ramazan ayı içerisinde irşat hizmetlerinin etkin, verimli ve salgın tedbirlerine uygun bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek; “ Bu yıl ‘Alo 190 Dini Bilgilendirme Hattı’na gelen sorulara cevap vermek amacıyla Ramazan ayı boyunca haftanın 7 günü 08.00-22.00 saatleri arasında halkımız merak ettikleri sorounların cevaplarını bulabilecek. Yine Ramazan ayında vatandaşlarımız tarafından sorulacak sorulara cevap vermek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan fetva.diyanet.gov.tr, mobil fetva uygulaması ve goruntulufetva.diyanet.gov.tr gibi dijital platformlardan istifade edilebilecekler.” Dedi.

Müftü Nurlu tüm camilerde ve Kur'an kurslarında mukabele programları düzenleneceği, tüm cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri mukabele okuyacaklarını ve icrası takip edileceklerini belirterek; “ Mukabele programlarında okunan cüzlerin ihtiva ettiği önemli mesajlar uygun bir vakitte cemaate aktarılacaktır. Ayrıca Aksu Camiinde ‘Hatimle Teravih Namazı’ kıldırmaları teşvik edilecektir. Ramazan ayı boyunca her gün Diyanet TV'de mukabeleler okunacak. Yine Diyanet TV'de yayınlanacak olan ‘İftarı Beklerken’ ve ‘Bereket Vakti’ programları başta olmak üzere; Ramazan temalı programlar halkımıza rehberlik hizmeti verilecek.” Dedi.

Müftü Nurlu ‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesi kapsamında aile fertleri teravih namazına ve mukabeleye davet edileceğini belirterek; “Ailelerinin camiyle olan irtibatları canlı tutulacak, projeye katılım sağlayan aileler Ramazan Bayramında imkânlar dâhilinde cami görevlileri tarafından ziyaret edilecek. 4 – 6 yaş, ev hanımlarımız ve gençlerimize yönelik yıl boyun olduğu gibi Ramazan ayı içerisinde de Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörleri tarafından çalışmalara devam edilecek. Ayrıca müftülüğümüz tarafından ilçe esnaflarımız ziyaret edilecek.” Dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulunca, 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için Fitre miktarının 40 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Havza Müftüsü Mehmet Nurlu; “Halkımız Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın internet sitleri ana sayfalarında yer alan zekat hesaplama modülleri ile zekatlarını  hesaplayabilirler. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından yürütülen ‘Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin’ ve ‘Kardeşine Zekât Ol’ çalışmaları kapsamında yardım ve hayırsever vatandaşlarımızın zekât, fitre, fidye, sadakaları ilçe müftülüğümüz tarafından kabul edilecektir.” Dedi.

Ramazan boyunca pandemi tedbirleri hakkında da bilgiler veren Havza Müftüsü Mehmet Nurlu; “Tüm camilerimizde Covid-19 ile ilgili cami ve mescitlerde alınan temizlik ve maske kullanımı gibi gerekli tedbirlere riayet edilecek. Ramazan ayında camilerimizden faydalanacak bayanlarımıza ayrılmış bölgelerde dahil olmak üzere düzenli olarak dezenfekte edilerek camilerimiz havalandırılacak. Camilere gelecek vatandaşlarımızdan ricamız maske takmaları ve eğer hastalık belirtisi hissediyorlar ise cemaatinde sağlığını düşünerek cemaatle namaza katılmayarak kendilerini iyi hissedene ve iyileşen kadar ibadetlerini evlerinde eda etmelerini rica ediyorum.” Dedi.

Havza Müftüsü Mehmet Nurlu; “Bu vesile ile aziz milletimizin ve İslam âleminin Ramazan ayını tebrik eder, bu ayın bütün insanlığın sağlık, sıhhat ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan dilerim.” Diyerek açıklamasını tamamladı.

Havza Müftülüğü Ramazana hazır