Havza Muhtarları Derneği Başkanından muhtarlar ve vatandaşlara aşı çağrısı

TAKİP ET

Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar ikinci doz Covid-19 aşısını Çakıralan Aile Sağlığı Merkezinde yaptırdı.

Dernek Başkanı Çavdar, “Muhtarlar olarak hizmet etmiş olduğumuz halkımıza örnek olmamız gerekli.” dedi.

 Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde Covid-19 ile mücadele kapsamında yürüttüğü aşılama programı aralıksız sürüyor. Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar ikinci doz Covid-19 aşısını kayıtlı olduğu Çakıralan Aile Sağlığı Merkezine giderek Covid-19 aşısının ikinci dozunu yaptırdı.

Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar muhtarların aşı takvimine alınmasında dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür ederek muhtarlara da bir an evvel aşı olmaları çağrısında bulundu

Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar yapmış olduğu açıklamada muhtarların aşı takvimine alınmasının ardından sırası gelen muhtarların aşı olmaya başladığına değinerek; “Bazı muhtarlarımız yaşları itibari ile aşılarını oldular. Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminin halkın her türlü sorunu ile hemhal olan muhtarların aşılanması da büyük önem taşımakta idi. Muhtarlarımız, çok ağır bir yükün altına girdiler. Sürekli sokaktalar ve vatandaşla iç içeler.” Dedi.

Dernek Başkanı Çavdar; “Hastasından, yaşlısına, toplumun her kesimi için çalışıyoruz. Özellikle yaşları itibari ile aşı olamayan genç muhtarlarımız büyük risk altındaydı. Alınan karar ile muhtarlarımızın riski azaltılmış oldu. Tüm muhtarlarımızı hem topluma örnek teşkil etmek, hem kendi hem de çevremizdekilerin sağlığı korumak için aşı olmaya davet ediyorum.”  dedi.

Yürütülen çalışmalarda ve günlük yaşamda maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesinin önemine değinen Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar; “Muhtarlarımız başta olmak üzere vatandaşlara birlik ve beraberlikle kurallara riayet ederek bu salgından kurtulacağız. Muhtarlar olarak aşının toplumda yaygınlaşması için gerekli çalışmalara destek vermek zorundayız. Aşı ne kadar çok kişiye yapılırsa bu illetten o kadar çabuk kurtuluruz. Muhtarların aşı takvimine alınmasında dolayı muhtarlarımız adına her zaman bizlerin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkür ederiz.”dedi.

Havza Muhtarları Derneği Başkanından muhtarlar ve vatandaşlara aşı çağrısı