Havza'da arazi kontrollerine başlandı

TAKİP ET

Havza'da ziraat sektöründe faaliyet gösteren Gedik Tarım Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü ilçelerinde sattıkları tohum ve ilaçların kullanıldığı tarlalarda arazi kontrollerine başladı.

Gedik Tarım Yetkilisi Ertuğrul Gazi Gedik; “Tarımda doğru uygulama hem ürünü hem de geliri arttırır.”dedi.

Havza ve bölgede yaşanan sert ve uzun geçen kış mevsimi sonrası Gedik Tarım yetkilileri tarafından deneme tarları ve ekim yapılan tarlalarda üreticiler ile görüşerek üreticilerin ürünlerinde oluşabilecek hastalıklar ve diğer sorunların tespit, kontrol etmek gerekli ise teknik destek sağlamak amacı ile arazi kontrollerine başladı.

Yapılan kontrollerde buğday, arpa ve hububat ekimi yapılan arazilerde ürün kalitesi, hastalık olup olmadığı, kardeşleşme oranı gibi durumlar kontrol edildi.

Gedik Tarım Yetkilisi Ertuğrul Gazi Gedik bu dönemde yapılacak ilaçlamanın önemine değinerek; “Ürünlerimize zamanında müdahale edip iyi bakalım. ” dedi.

Gedik, ilçede oluşturulan deneme ve bölgede ekim yapılan tarlalarda incelemelerde bulunduklarını belirterek; “ Bölgede kış mevsimi uzun geçti. Şuana kadar çalışmalarda genelde buğday ve arpa ürünlerinin çıkış kardeşlenme sorunu olmadığı, kök boğaz hastalığı görülmedi. Görülen bölgelerde ise zamanında hastalıkla müdahale ile gerekli ilaçlama uygulamasını yaptık. Çiftçilerimizin olumsuzluk yaşamamaları için tarla ve ürün kontrollerini takip etmeleri çok önemlidir. Gedik Tarım olarak bölgede kontrollerimize yaparak vatandaşlarımıza danışmanlık desteği vermeye devam edeceğiz. Tarımda doğru uygulama hem ürünü hem de geliri arttırır.”dedi.

Havzada arazi kontrollerine başlandı