İlkadım'da Bir Başka Aliya Sergisi'ne Yoğun İlgi

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi tarafından ölümünün 14'üncü yıl dönümü dolayısıyla Samsun Cumhuriyet Meydanında üç gün süre ile ziyaretçilerine açık kalan efsane ve bilge lider Aliya İzzet Begoviç sergisi ziyaretçi akınına uğradı.

Begoviç sergisi ziyaretçi akınına uğradı.
Bosna Hersek halkı için verdiği mücadele ile dünya tarafından ilgi görmüş, karakteri ve örnek kişiliği ile Bilge Kral olarak hafızalarda yerini koruyan merhum  lider Aliya İzzetbegoviç’in ‘Bir Başka Aliya’ sergisine, sendikalar, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Okullardan öğrenciler ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin ilgi gösterdiği sergide, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in çeşitli dönemlerine ait fotoğraflar sergileniyor. İslamiyet için verdiği mücadele ile de birçok Müslümanın gönlüne girmeyi başaran Aliya İzzetbegoviç’in gençlik ve savaş yılları dönemine tanıklık eden fotoğrafları en çok ilgi gören kareler arasında.


Üç gün boyunca ziyaretçilerine açık kalan bugün itibariye sonara erecek sergi sonrası bu akşam devam edecek Aliya İzzetbegoviç’i anma ve hatırlama programı saat 19:00’da Müftülük Konferans Salonunda Şair Yazar İsmail Küçükarslan, Şair Yönetmen Faysal Soysal ve Gazeteci Yazar Emine Şeçeroviç Kaşlı’nın konuşmacı olarak katılacağı panel ile son bulacak. 

 

İlkadım Belediyesi