İSDEF'den şehitleri anma programı düzenlendi

TAKİP ET

İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İSDEF) şehitleri ve gazileri anma programı düzenleyerek, Samsunlulara anlamlı bir gece sundu. Ülke gündemine duyarlı binlerce Samsunlu, İSDEF'in organize ettiği şehitleri ve gazileri anma programında bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen duygu yüklü gece, güzel Kur'an-ı Kerim okumasında Türkiye ikinciliği olan Samsunlu Fatih Camii hafızlarından Recep Yasa hocanın, etkileyici sesinden Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gecede; tasavvuf müziği, semazen ve mehteran gösterisi, şehitliği anlatan tanıtım videosu yer aldı. Şehitlerle ilgili şiirlerin okunduğu gece, Recep Yasa hocanın birlik ve beraberliğimizin daim olmasını vurgulayan muhteşem duasıyla son buldu. Duyguların sel olduğu gecede, Samsunlular gözyaşlarını tutamadı. Yapılan konuşmalar sırasında Samsunlu gençler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarıyla salonu heyecanlandırdı.

Gecede bir konuşma yapan İSDEF Başkanı Bahri Gökmen, düzenlenen programda yaptığı konuşmada, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dan alıntılar yaparak, şehitlik makamının bizdeki kutsallığını kaydederek, yaşadığımız sıkıntılı dönemde birlik olmamızın önemine değindi.

Başkan Gökmen konuşmasında, “Güzel şairimiz güzel özetlemiş, ‘bayrakları bayrak yapan kandır’ ifadesiyle. Eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Biz Edirne’den Kars’a bu vatanın asil evlatlarıyız. Bu asil millet terör belasından çok canlar verdi. Yüreğimiz yandı. Evlatlarımız şehit olurken, şehidin tabutu musallaya gelirken, şehidin çocuğu musallaya koşarken, anne babası tabutuna sarılmış ağlarken, hanımı gözyaşı dökerken, 79 milyon ekranları başında o çocuk gibi tabuta koştu. Gözyaşı döktük, yüreklerimiz yandı. ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.’ Bizi bu teselli etti. Bu millet, aziz şehitlerimizi unutmayacak. Yaşadıklarımız gösteriyor ki, bir birimize daha çok sarılma zamanı. Samsunlu olarak tıpkı 19 Mayısta olduğu gibi, önder ruhumuzu aynı şekilde göstereceğiz" dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yaşanan terör saldırısında şehit düşen emniyet güçleri için başsağlığı diledi.
İkiz saldırıların Milli birlik ve beraberliği bozmaya yönelik olduğuna değinerek; “ Türk Milleti, her zamankinden daha da güçlü bir şekilde birliğini ve dirliğin ortaya koyacağına yürekten inanıyorum. Güçlü bir Türkiye’yi engellemek isteyen terör, terör örgütleri, işbirlikçileri, azmettiricileri ve destekçileriyle birlikte mücadele edeceğiz. Bizim üzerimize düşen birlik ve beraberlik içerisinde bizi karanlığa çekmek isteyenlere geçit vermemek. Samsun Milli Mücadelenin başladığı yerdir. Samsunlular olarak her zaman ülkemizi karanlığa çekmek isteyenlerin karşında Milli Mücadele ruhu ile duracağız. ” Dedi.
Terörün adının ne olursa olsun amacının aynı olduğunu belirten İkiz; “PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle tüm terör örgütleri aynı amaç ülkemizin geleceğini karartmak. Fakat bizler birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece kimse bunu başaramayacak. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Terör saldırısı sonucunda şehit düşen emniyet mensuplarımıza ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.
Gecede ayrıca Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı Sezgin Gümüş ve İSDEF Başkan Yardımcısı, Terme Kültür Evi Başkanı, Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Eren Kaya’da sahneye çıkarak günün anlam ve önemini içeren birer konuşma yaptı.
Program sonu, şehit ailelerine ve emeği geçenlere günün anısına tablo takdim edildi.