Jandarma Odun Kırdı. Sen Yeter ki Evde Kal!

TAKİP ET

Samsun'un Salıpazarı İlçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında Jandarma Komutanlığından örnek davranış. Jandarma ekipleri hijyen tedbirlerini alarak maskeli ve eldivenli bir şekilde, vatandaşları sosyal mesafenin korunması, 14 altın kural ve evde kalınması konusunda bilgilendirmeye devam ediyor.

Aynı zamanda özellikle 65 yaş üstü vatandaşları ikaz ederken, maskelerden bazı vatandaşlara dağıttılar. Ekipler, görev esnasında diyaliz hastası bir vatandaşın odun kırdığını görmesi üzerine, ellerine balta alarak vatandaşın odun kırmasına yardımcı oldular ve geçmiş olsun dileğinde bulunarak, eve girmesini rica ettiler. Vatandaşın, Jandarma görevlilerine ellerini havaya kaldırarak dua etmesi ve memnuniyetini bildirmesi gözden kaçmadı.   

‘HER ZAMAN DEVLET OLARAK YANINIZDAYIZ’
"Sen Yeterki Evde Kal" projesi kapsamında ilçede yaşan 65 yas üstü vatandaşların daima yanında olduklarını ifade eden İlçe Kaymakamı Meriç Dinçer,“ Başta kolluk olmak üzere tüm birimlerimiz halkımızın yanındadır. Vefa sosyal destek iletişim hattımız kesintisiz hizmet vermektedir. Jandarmamız diyaliz hastası vatandaşlarımızın odununu kırarak farkındalık oluşturmuş, evde kalınmasının önemine dikkat çekmiştir. Biz Türkiye’yiz, birlikte daha güçlüyüz. Evde kalalım, uyarılara önem verelim ve hijyen kurallarını uygulayarak maske ve eldiven takalım. İnşallah bu zor süreci hep birlikte atlatacağız, Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
Haber:Köksal ÖNER