Kadın girişimcilerden kadın istihdamına destek

TAKİP ET

Havza ve Vezirköprü bölgesinde profesyonel ve kurumsal temizlik hizmeti vermeye başlayan ve iki kadın girişimci tarafından kurulan Mer&Zer Profesyonel Temizlik Hizmetleri tamamen kadın gücünü ve kadın istihdamını hedefi ile hareket ediyor.

Ciddi bir sektör haline gelen temizlik hizmetlerinin kurumsal bir yapıya kavuşmasının önemli bir ayrıntı olduğunu belirten Kadın Girişimcilerden Zerrin Özkurt; “Klasik ev temizliğini yaptırdığımız kişileri bulmanın bile zor olduğu günümüzde, kurumsal bir işletme ve muhatabınızın belli olduğu bir kurum ile temizlik de akıl almaz bir çığır açtık. Bunu yaparken çalışmak isteyen ev ekonomilerine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımıza da destek olma adına firma olarak pozitif ayrımcılık yaparak kadın istihdamına öncelik verdik. Bizler ortağım ile birlikte kadının elinin değdiği her işin daha güzel olduğu ve kadına destek verilir ise neleri başaracağını göstermek için bu yola çıktık.” dedi.

Özkurt kurdukları ve temizlik sektöründe hizmet vermeye başlayan Mer&Zer Profesyonel Temizlik Hizmetlerinin sektörde kullanılan en yeni teknoloji ile sahada hizmet verdiklerini ifade ederek; “ Kurumsal bir firma olarak müşteri ve çalışan memnuniyeti odaklı hizmet vermekteyiz. Bizlere ev, ofis, ve çalışma ortamlarının temizliğini teslim edenlerin hem de çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak adına minimum kimyasal kullanmaktayız. Kimyasal temizleyiciler yerine buhar ve kadının gücünü bir araya getirerek müşterilerimize sağlıklı bir hizmet sunmayı hedeflemekteyiz. Biz klasik temizlik yapmıyoruz buharın temizlikteki gücünü kullanıyoruz. Kullandığımız buhar makinesi ile ulaşılması zor ve derinlere İşlemiş Bakterileri, mikropları %99,5 oranında yok ediyoruz.”dedi.

Kadın girişimcilerden Merve Saliha Filiz ise Havza, Vezirköprü, Merzifon, Suluova, Ladik ve bölgede bir çok bayanın ev temizliği işinde gündelik olarak çalıştığını ifade ederek; “Vezirköprü de Kendi işlettiğim özel gündüz bakım evi kreşim de, temizlik hizmeti almak için yapmış olduğum araştırmada;  kurumsal olarak bir firmanın  Vezirköprü veya Havza da yokluğunu hissetim ve temizlik hizmeti ihtiyacının önemli gördüm. Bir çok kişi veya kurum güvenilir temizlik elemanı ararken bu işten evinin gelirine desek olan kadınlarımız ise iş bulmakta zorlanmakta. Bizde ofis, ev temizliği, inşaat sonrası temizlik, pastane kafe ve benzeri işletmeler, camiler, bankalar gibi tüm mekanların temizlik ihtiyaçlarını karşılamak ve iş arayan kadınlarımıza imkan tanımak adına firmamızı kurduk.” Dedi.

İlk etapta işletmede 3 bayan istihdam ettiklerini belirten Filiz; “Bu sayı önümüzdeki zaman zarfında artacak. Bir bayan olarak bayanlarımızın gücüne inanarak bu yola çıktık. Tamamen bayanlardan oluşan kadromuz ile halkımıza güvenli, sağlıklı, kaliteli ve hızlı bir hizmet vermeyi hedeflemekteyiz. Temizlik ihtiyacının olduğu aklınıza gelen her alanda buhar makinemizin gücünü ve kadının gücünü göreceksiniz. Kadın gücünü teknolojinin gücü ile birleştirdik. Bayanlarımızın gücü ile bölge halkımıza hizmet etmenin gururunu yaşamaktayız.”dedi.

Kadın girişimciden kadın istihdamına destek