Kardeşliğimizi kimse bozamaz

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, son zamanlarda Türkiye'deki Suriyeliler üzerinden oynanmak istenen oyunlara dikkat çekerek, dış mihraklara ve maşalarına seslendi: "Biz kardeşiz, kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmez. Karışıklık çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyelim."

Başkan Osman Genç, eşi Nimet Genç ve OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz ile birlikte Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi öncülüğünde, Kardeşeli Yardımlaşma Derneği ile beraber Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Suriyeli çocuklara hediye verme etkinliğine katıldı. Programda konuşan Başkan Osman Genç, Türkiye'de son günlerde Suriyeliler üzerinden oynanmak istenen oyunlara dikkat çekerek, "Biz kendi medeniyetimizde var olan ensar ve muhacirliği bilen bir toplumuz. Bu kucaklaşmamızı çekemeyenler, bunu kavgaya döndürmek istiyorlar. Ancak biz kardeşiz, kardeşliğimizi kimse bozamaz" dedi. 

'DIŞ MİHRAKLARA FIRSAT VERMEMELİYİZ'
Üst akıl ve maşalarına seslenen Başkan Genç, "Şu anda kardeşliğimizi bozmak isteyen üst akıl ve onun maşalarına buradan seslenmek istiyorum. Muhacir olarak buraya göç etmiş olan, şehrimize ve ülkemizin değişik illerine gelmiş olan Suriyeli, Iraklı, Afgan kardeşlerimiz ile bu ülkede yaşayanların arasını bozmak isteyenler var. Buna fırsat vermememiz gerekiyor. Türkiye ve Dünya'daki Müslümanlar üzerine büyük oyunlar oynandığını hep birlikte yaşıyoruz. İşte o oyunun parçası olarak Suriye'de yaşanan savaş probleminden dolayı Suriyeliler Türkiye'dedir. Bunu iç karışıklığa dönüştürmek için çaba harcayan dış mihrakların içteki maşalarına fırsat vermememiz gerekiyor" dedi. 

HUZURSUZLUK ÇIKARAN MUHACİRLER HUKUK ÖNÜNE ÇIKARILACAK
Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya da işaret eden Başkan Genç, "Değerli Başbakanımız ifade etti. Ülkemizde huzursuzluk yaratan Suriyeliler hukuk önüne çıkarılacak ve gerektiğinde sınır dışı edilecektir. Suriyeli kardeşlerimiz üzerinden yapılan yalan yanlış kışkırtma ve provokasyonlara karşı hepimiz dikkatli olmak zorundayız. Bizim kardeşliğimizi bozmak isteyen kimse, o cezasını çekecektir. Türk vatandaşı ise hukukun önünde, ama Suriyeli ya da Iraklı kardeşlerimiz arasına sızan bu huzuru bozmak isteyenler ise sınır dışı edilerek cezasını çekecektir. Suriyeli kardeşlerimiz, biz size evimizi açtık, gönlümüzü açtık. Çünkü biz kendi medeniyetimizde var olan ensar ve muhacirliği bilen bir toplumuz. Bu kucaklaşmamızı çekemeyenler, bunu kavgaya döndürmek istiyorlar. Ancak kimsenin bizim kardeşliğimizi bozmaya gücü yetmez" diye konuştu.

'TOPLUMSAL ENTEGREYİ SAĞLIYORUZ'
Büyük medeniyetlerin inşasının hep göç ile olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Tahminen üç yılı aşkın zamandır burada birlikte yaşıyoruz. Samsun halkı gerçekten buraya muhacir olarak gelmiş olan Iraklı, Suriyeli ve Afgan kardeşlerimizi bir ensar olarak bağrına basmıştır. Birlikte yaşarken sizleri muhacir olarak kabul eden Samsun ensar halkına da teşekkür ediyorum. Suriye, Iraklı ve Afganlı kardeşlerimizin toplumumuza entegre olmaları konusunda önemli çalışmalarımız var. Muhacir kardeşlerimizin çocuklarına dil eğitimi vererek, toplumsal entegreyi, birbirimizi anlamayı sağlayacak bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için meslek edindirme kursları da devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Başkan Osman Genç, eşi Nimet Genç ve Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz  daha sonra Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler verdi.